Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

7 индикации, издаващи, че сте се запознали с АЛКОХОЛИК

19 декември 2021, 16:25 часа

Хората разкриват своята истинска същност, когато вече сме във връзка, в съвместно съжителство или по-лошо – в брак. Затова трябва да следите за червени флагове, докато е време. А те могат да се появят, ако сте започнали да се срещате с алкохолик. Това е сериозна болест, която само ще навреди на връзката и на самите вас, затова внимавайте. Ето кои знаци издават това.

Промени в поведението – когато не е пил, е спокоен, мил и грижовен. Щом пие, поведението му се променя – става шумен, дори агресивен, държи се неадекватно.  Бъдете внимателни и по-добре стойте далеч от такъв човек. Освен това е възможно, ако той не показва емоции, докато е трезвен, да стане твърде емоционален, когато пие и това невинаги е нещо добро.

Животът му се върти около алкохола – пие на всяко събитие, което посети или иска да се увери, че ще има алкохол на мястото, където е поканен. Щом не може да издържи без чашката с питие, това е знак, че е пристрастен към него.

Той не изглежда пиян – колкото и да изпие, на него просто не му личи. Обърнете внимание как се държи. Може би той изобщо не се напива, дори да изпие голямо количество алкохол. Това е така, защото организмът му е свикнал с алкохола и може да понесе повече питиета преди да прояви симптом на напиване.

В семейството има алкохолик – ако в семейството е имало алкохолик, е много вероятно той  също да бъде такъв, но не е задължително. Други фактори като възпитанието и средата около него също оказват влияние върху това.

Алкохолът му помага да се разтовари от стреса – това значи, че за да се справя с проблемите в живота си, той посяга към чашката и това вероятно се случва често. Той пие, когато е в най-неподходящите емоции, които не трябва да се смесват с вещества, замъгляващи съзнанието – гняв, тъга, стрес.

Обърнете внимание на марката – обикновено хората предпочитат марка алкохол, към която се придържат, когато седнат в заведение и дори у дома. Ако марката я няма, те просто не пият. Алкохолиците обаче нямат предпочитания за марка, а ако имат и нея я няма, просто ще си поръчат нещо друго, отново алкохолно. Те ще бъдат доволни от всичко, което им бъде сервирано, стига да има алкохол.

Алкохолът предизвиква проблеми – когато стане част от живота на човек, алкохолът води до различни проблеми – с личния живот, с работата, с любимия човек. Вероятно ще забележите това. Алкохолизмът е болест, която трябва да се лекува. В противен случай може да погуби живота на човек.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес