Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

7 храни, които могат да убият либидото ти

20 март 2018, 12:45 часа

На среща много от нас с нетърпение очакваме вкусното хранене с партньора си, последвано от секс, който (надяваме се) е много вълнуващ.

Точно както някои храни могат да стимулират сексуалното ви желание, други могат да понижат либидото ви, да направят по-труден оргазма и да ви накарат да се помъчите доста, за да достигнете до върховното удоволствие. Ако планирате романтична вечер с партньора си, това са храните и напитките, които е добре да избегнете.

Алкохол

Това изглежда противоположно, защото може също така да заблуди мозъка ни, за да мислим, че сме уверени и безгрижни, но алкохолът е депресиращ и забавя функциите на централната нервна система.

В допълнение към факта, че алкохолът убива настроението в спалнята, телата ни също трябва да обработват цялата захар, която присъства в алкохолните напитки. Сякаш не е достатъчно, че ни пречи да достигнем истинско сексуално удоволствие, алкохолът често ни оставя да се чувстваме бавни и депресирани на следващия ден. Колко нещастен двоен удар.

Пуканки

Ако планирате да прекарате романтична вечер пред телевизора с любимия, последвана от страстен секс, не включвайте пуканките в менюто си. Химическите вещества, използвани в обвивката на пуканките, са свързани с по-ниско сексуално желание. Чувалите за пуканки съдържат перфлуороалкилови киселини, които намаляват броя на сперматозоидите при мъжете и намаляват либидото при жените.

Пържени храни

Всички знаем, че мазните, пържени храни не са точно най-здравословните добавки към нашата диета - но всичко е наред, ако ги консумираме умерено. Въпреки това, бихме ви предложили да запазите тези вкусни пържени картофи за дните, когато не планирате да правите секс с партньора си. Тъй като солените храни причиняват задържане на течности и подуване на корема, често срещано е да изпитват нива на дискомфорт след консумирането им. Излишно е да казвам, че това сериозно може да попречи на вашето желание за секс. Пържените храни също могат да причинят умора и дехидратация", а това звучи като рецепта за бедствие в спалнята. Затова, ако планирате романтична вечеря последвана от секс, заложете на нещо по-здравословно.

Сирене

Въпреки че сиренето е абсолютно вкусно, то може да предизвика хаос с вашите хормони както за мъжете, така и за жените. Тъй като засяга както тестостерона, така и естрогена, сирената намаляват либидото – затова, по-добре оставете сирената за вечерите с приятели и ги заменете с нещо друго, ако планирате романтична вечер с любимия.

Газирани напитки

Консумирането на сода и всяка храна или напитка, която е с високо съдържание на рафинирана захар, е бърз начин да убиете секса. Рафинираната захар се свързва с повишени нива на тревожност и депресия, които са две бързи либидо-убийци. Повишените нива на глюкозата могат да потиснат функционалността на мозъка ви, което отрицателно влияе на вашето настроение, наред с други неща. Други храни и напитки, които са с високо съдържание на рафинирана захар, включват бонбони, сокове и сладки закуски. Затова избягвайте ги, ако ви предстои да правите секс тази вечер.

Зърнени закуски

От всички предмети в този списък, любимата зърнена култура има най-интересната причина да бъде либидо-убиец. Джон Харви Келог, създателят на зърнените закуски, бил огромен вярващ във въздържанието и прекарвал доста време търсейки храни, които биха застрашили сексуалните усилия. Ако искате да се разбунтувате срещу Келог и очевидното му желание да ви лиши от задоволителен сексуален живот, консумирайте любимите си зърнени закуски с естествени афродизиаци като канела и мед.

Бобови култури

Въпреки че боб и бобови растежи обикновено са здравословно допълнение към вашата диета, те не са точно благоприятни за задоволителна сексуална нощ. Те са натоварени с олигозахариди (въглехидрати, които трудно се смилат) и създават газ в дебелото черво. Неразположеността в областта на корема може да бъде физически неудобна до точката на болка и може да ви бъде трудно да се чувствате супер секси и в настроение, когато сте пълни с въздух.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес