Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

6 урока, които ще научите, когато ви разбият сърцето

25 февруари 2022, 20:30 часа

Всички без изключение сме се сблъсквали със разбитото сърце. Както всичко негативно и неприятно в живота, така и любовната мъка може да ни научи на много полезни неща. Излагаме ви 6 урока, които ще научите, когато ви разбият сърцето.

1. Вашето щастие зависи от ВАС

В един момент, след като сте се изолирали за известно време, разбирате, че трябва да се съберете отново, защото колкото и да се опитват вашите приятели и семейство, те не могат да го направят вместо вас. Сърдечната болка ви учи, че трябва да можете да направите себе си щастлив - никой друг не може да направи това вместо вас.

2. Добре е да помолите за помощ

Искането на помощ е трудно, но сърдечната болка е нещо, в което всеки може да се припознае. Това е универсална несправедливост, за която музикантите създават музика от векове. Тежката раздяла или разводът е време в което трябва да създадете начини да укрепите себе си емоционално и да се научите как да кажете „Имам нужда от помощ, подкрепа или хей, дори прегръдка."

3. Времето може да излекува всичко

Поговорката гласи, че хората идват в живота ни с причина, за един сезон или за цял живот. Ние не знаем, дали човек идва временно в живота ни, или не. Но в крайна сметка сърдечната болка ни учи, че не всичко може и трябва да продължи вечно, и боли да знаем това. Но като го знаем и приемаме, то ни помага да преминем през трудните моменти.

4. Научаваш се да губиш

Понякога, каквото и да правите, няма как да запазите любовните взаимоотношения. Сърцето ви е разбрало, че понякога трябва да „загубите“. Трябва да се отпуснете, за да се излекувате. Това също не е провал, а по скоро успех.

5. Трябва да обичаш себе си, преди да можеш да обичаш някой друг

След като плачът свърши и всички тъжни песни са изсвирени, вие отново сте силни. Разбира се, в началото може да сте малко нестабилни, но израствате в себе си постепенно с всеки изминал ден. Започвате да се оценявате за това кой сте, от какво се нуждаете и в каква посока ще поемете след това.

6. След като паднете, се изправяте отново

Има причина поговорката „пробвай, докато не успееш“ да е валидна. Може да ви се иска да пълзите под камък през следващите 10 години след раздяла или развод, но обличате хубавата си рокля и любимото си червило и продължавате напред, дори и да ви боли отвътре.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес