Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

6 сигурни метода как да намалим целулита

03 февруари 2021, 16:29 часа

Почти всички дами имат целулит, не си мислете, че вие сте единствената, която страда от този проблем. Лекарите и диетолозите дори не могат да го нарекат „проблем“, защото той се среща при 89% от жените не Земята под една или друга форма.

Има ли как да го намалим? Има! Важно е да знаем правилните стъпки, за да имаме по-гладка кожа. Ето кои са те:

1. Пийте повече вода – целулитът е натрупване на мазнини в зони, в които изобщо не ни се иска да имаме. Добрата хидратация „разбива“ тези мазнини в зоните и прави кожата да изглежда много по-гладка и красива.

2. Свалете излишните килограми – непременно започнете да се храните балансирано и изключете захарта и тестото от менюто си. Съвсем скоро ще видите разликата по бедрата и дупето ви, където целулитът значително ще намелее.

3. Спортувайте – правете повече кардио във фитнеса или тичайте в парка. Упражненията, които водят до активно кръвообращение и обилно изпотяване, са идеални при борбата с целулита.

4. Сменете бельото си – ако носите прекалено тясно бельо, може да си докарате целулит, дори да имате перфектните килограми. Стягането в областта на дупето може да наруши кръвопотока и да предизвика целулит. Същото важи и за прекалено тесните дънки – избягвайте ги.

5. Ходете редовно на масаж – терапиите с масаж разбиват мастните тъкани в проблемните области и могат да повлияят доста добре на портокаловата кожа. Посещавайте специалисти, за да сте сигурни, че масажите ще имат действие след време.

И не на последно място искаме да ви кажем да харесвате тялото си такова, каквото е. Ако не можете да се преборите с целулита, просто го приемете като част от вас, а вие сте прекрасни и никой не се интересува какво има под дрехите ви. Бъдете щастливи с това, което сте, за да може и другите да ви приемат по същия начин.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес