Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

6 отлични лайфхака за бързо сушене дрехите след пране

27 март 2024, 14:44 часа

Има моменти, когато се налага бързо да изсушите дрехите след пране, но няма начин да използвате сушилня или да ги закачите на простора навън. В този случай можете да използвате един от следните практични методи и да овладеете положението.

Режим центрофуга в пералнята

Пералнята не само почиства прането от мръсотия, но и премахва излишната влага от него. Изберете режим на максимални обороти на пералнята и го пуснете за няколко минути. Това ще ви помогне да изсушите прането си в рамките на няколко часа.

Как да изсушим дрехите си възможно най-бързо?

Вентилаторна печка, обикновен вентилатор или сешоар

Тези устройства създават поток от горещ или студен въздух, който ускорява изпарението на влагата от тъканта. Закачете прането на простор или въже и насочете въздушна струя към него. Не дръжте устройството твърде близо до тъканта, за да не я повредите или да предизвикате пожар.

Ютия

Този метод е подходящ за леки и тънки тъкани, които могат да се гладят. Изгладете мокрото пране от всички страни и повторете след 10 минути. Не гладете вълнени, синтетични или дантелени изделия.

Климатик

Ако имате климатик, можете да го използвате, за да изсушите дрехите си. Настройте го на отопление или охлаждане и окачете прането си на сушилника или на линия до него. Климатикът ще духа сух въздух, който ще абсорбира влагата от тъканта.

Микровълнова печка

Този метод е подходящ само за малки предмети като чорапи, бикини или сутиени. Увийте ги в хартиена кърпа и ги сложете в микровълновата за 15-30 секунди. Проверете дали не са прегрели и повторете, ако е необходимо.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес