Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

6 мистични сили, които имат котките

22 юни 2022, 20:33 часа

В много световни култури котките са животни със свръхестествени сили, които са в пряка връзка с боговете.

Днес котките са истински приятели на човека, като обичат да се припичат на слънце и да гледат птиците от балкона на апартамента на своя стопанин.

И въпреки това те не са загубили своя "мистичен" статут.

Мистичните сили на котките

1. Защита от енергии и тъмни сили

Котките перфектно усещат цялата негативна, вредна и разрушителна енергия, така че веднага щом се появи на прага на къщата на собственика, пухкавото животно веднага ще започне да съска и да се държи агресивно към нещо, което собственикът му не вижда.

Така че не бива да се страхувате, котката ще може да премахне всичко негативно от къщата и да внесе в нея само светлина и спокойствие.

Знаете ли, че котките могат да имитират човешки глас?

2. Предупреждават за неприятности

Самите животни са чувствителни към природни бедствия: земетресения, цунами и торнадо, а котките и към астралните събития.

Ако животното се опита да напусне къщата или се държи по някакъв друг начин, значи сте в беда. Астралните събития (магия, зли очи и др.) могат да бъдат открити и сигнализирани от котка с дълго гледане в огледалото.

Има случаи, когато животното ляга на гърдите до собственика, гледа го дълго в очите и накрая изрича тихо „мяу“. Тогава ситуацията се подобрява.

3. Лекуват рани

Интернет е пълен с истории в духа на "Котките спасиха пациента от мигрена", "Пухкави лечители" и т. н. Наистина котките сякаш подсъзнателно знаят къде да легнат и как да премахнат болката.

4. Котките са водачи между световете

В древноегипетската култура котките са били не само с боговете, но и със самите богове, което означава, че са можели да общуват със света на живите и света на мъртвите.

Например богът на отвъдното, Анубис, често е изобразяван като хуманоидно създание с черна удължена котешка глава, украсена с позлатени традиционни атрибути.

Всички котки са психопати: откритието на учените

5. Помагат да сънувате пророчески сънища

Да, да, същите тези снимки с котки и пространство, мечти, духове наоколо не са лъжа.

Котките, които могат да общуват и с двата свята, могат да помогнат на собственика си да предвиди бъдещето или да намери отговора на своите въпроси в пророчески сънища. В навечерието на Деня на Вси светии (31 октомври), котката може да помогне да видите следващите шест месеца от живота си, общувайки с него насън (защото на този ден завесата на астрала се отваря леко и тя е много по-лесно да отидеш на другия свят от обикновено).

6. Котките са верни спътници на магьосници, вещици и лечители

Обобщавайки всичко по-горе, изводът се налага, че котките са прекрасни животни за хора със силна енергия, които са тясно свързани с езотериката и не само. Котките ще могат да защитят, да помогнат за установяване на контакт или да кажат на собственика.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес