Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

6 храни, които повишават либидото

29 септември 2020, 21:23 часа

6 храни, които повишават либидото

Начинът, по който се храним е важен както за физическото, така и за психическото ни здраве. Всеки един от нас трябва да се стреми да приема качествена храна, за да може да се чувства и да изглежда добре.

Ето кои са храните, които повишават либидото.

1. Тъмен шоколад – шоколадът с високо съдържание на какао е чудесен начин да настроите тялото си и да почувствате прилив на енергия. Шоколадът повишава либидото, защото съдържа съединението фенилетиламин. То освобождава ендорфините в тялото и повишава либидото. Освен това няма нищо по-съблазнително от това да си хапнете малко шоколад с глътка вино, преди да се отдадете на страсти.

2. Диня – динята е един от най-силните стимуланти, а обяснението за това никак не е сложно. Този плод съдържа цитрулин, който помага на тялото да отпусне кръвоносните съдове и да засили притока на кръв. По този начин всичко в леглото се случва по-лесно, най-вече за мъжката част.

3. Орехи – освен за мозъка, орехите са полезни и за либидото на човек. Те отново отпускат кръвоносните съдове и повишават притока на кръв. Богати са на полезни мазнини, които усилват допамина и помагат на тялото да се отпусне и да се чувства добре.

4. Червено вино – разбира се, никога не бива да прекалявате с алкохола, защото той притъпява нервите и способността на човек да изпита удоволствие. Червеното вино в малки количества обаче може да направи чудеса с либидото ви.

5. Кедрови ядки – те са страхотен източник на цинк, който се свързва с увеличаването на сексуалния нагон. Не прекалявайте с тях, защото могат да предизвикат подуване на стомаха и физическо нежелание за страстна нощ. Сложете си малко в салатата, за да подействат точно както трябва.

6. Магданоз – всички сме чували, че магданозът има силите да повиши драстично либидото ви. Полезните съставки в него за неизброими, затова можете да го добавите в менюто си. Ако сте на ресторант с половинката си, поръчайте си ястие или салата, в която има магданоз, за да увеличите шансовете си за успех след това.

Каквито и храни да приемате, никога не забравяйте, че сексът е удоволствие и не бива да прекаляваме с плановете за него, а просто да се оставим на момента.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес