Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

6 често срещани грешки, които трябва да се избягват за щастлива връзка

30 ноември 2017, 15:02 часа

Нека не се заблуждаваме, че любовните взаимоотношения са като света на Дисни или някоя друга вълшебна романтика. Те са страшно разхвърляни и ти трябва изключително много упорита работа и търпение, за да ги подредиш. И, въпреки че винаги ще изникват дори и малки проблеми, ние можем сами да си помогнем, да ги игнорираме и сведем до минимум, за да постигнем добрата хармония и щастлив живот. В този случаи има някои ценни съвета, които да следваме и грешки, които да избягваме, за да позволим на връзката си да се развива.

1. Много често се опитваме да сравняваме нашите взаимоотношения с тези на някой други.

"Сравнението е крадецът на радостта"-Теодор Рузвелт. Независимо дали сравнявате за добро или зло, използването на друга връзка като измервателна точка за себе си и вашите отношения е опасен навик и трябва да се избягва на всяка цена.

2. Постепенно във връзката може да се загуби комуникацията и забавлението.

Не ви остава време да се „позабавлявате“ вкъщи. Дори живота да е динамичен и зает, не позволявайте удоволствията и консумацията на щастливата връзка да останат на заден план. Винаги си отделяйте специално време един за друг и се наслаждавайте на компанията си както в началото.

3. Често в една връзка е неизбежно да направите компромиси, което е нормално.

Правени обаче само от едната страна те могат да доведат до фаталния край: „раздялата“. Затова много внимавайте с компромисите. Правете ги, но никога не позволявайте да пренебрегнете себе си в името на връзката.

4. Карате се за изключително дребни неща, а не виждате, че реално има много по-големи.

Когато не ги изричате и не търсите решение и двамата, те се натрупват, натрупват във вас и накрая няма връщане назад. Затова се опитвайте да решавате проблемите веднага щом се появят.

5. Спирате с времето да правите усилия за връзката си и живеете в една права линия.

Когато спрете да оценявате нещо, то много скоро ще ви напусне.

6. Отдавайте се от време на време на собствения си живот.

Когато двама души са двойка не е казано, че трябва да са абсолютно навсякъде заедно. Има моменти в които всеки има нужда да се види поотделно с приятели.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес