Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

6 аромата на свещи за повишаване на настроението и производителността (ЧАСТ II)

11 ноември 2020, 15:13 часа

Знаете ли, че връзката аромат-памет може да се използва за повишаване на вашите настроение и производителност. Ако свързвате сутрешната си чаша чай с четене на новини или миризмата на кафе с усилена работа в определен срок, една ароматна свещ може да предизвика тези спомени и да има подобен ефект. За да докажем, че са нещо повече от декор, ето втора порция релаксиращи аромати на свещи, които могат да повишат настроението ви, да успокоят нервите, да подобрят вниманието и много други:

Бор и кедър

Представете си как се разхождате из борова гора, с лъчи светлина, които мигат между навеса на дърветата, а дървесния аромат изпълва сетивата ви. Не е изненадващо, че природата е страхотен релаксант, но науката предполага, че не е нужно да си почивате, за да се възползвате от предимствата. Едно проучване установи, че горските аромати като бор и кедър могат да намалят стреса и да насърчат чувството за благосъстояние.

Канела

Трябва да се фокусирате отново за следобедна среща? Йезуитският университет Wheeling откри връзка между миризмата на канела и повишената концентрация.  Дръжте свещ с канела на бюрото си и вдишайте пикантния аромат, за да изострите ума си, когато мотивацията ви намалее в работните следобеди.

Лавандула

Няма време за йога? Миризмата на лавандула може да намали сърдечната честота и да ви помогне да презаредите ума си по време на обедната почивка. Изследователи  са открили, че лавандулата може дори да предотврати този спад в концентрацията, който често изпитваме в средата на следобеда.

Още: "6 аромата на свещи за повишаване на настроението и производителността"

 

Христина Лозанска
Христина Лозанска Отговорен редактор
Новините днес