Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 знака, които ни подсказват, че ще живеем ДЪЛГО

07 февруари 2022, 14:59 часа

Мнозина се вълнуват от това как е възможно някои хора да живеят до 100 години, а други не. Истината е, че начинът на живот и отношението ни към спорта и храната са в основата на това дали ни очаква дълголетие или не.

В днешната статия ще ви споделим онези 5 признака, които подсказват до каква възраст ще живеем.

7 храни, които столетниците най-често консумират

Кои са 5 – те признака, подсказващи, че ни очаква дълголетие:

Наследственост

Тук е важно един от родителите, баба или дядо да са дълголетници. Не е гаранция, че и вас ще ви последва същата тази съдба, но е признак, който подсказва, че може да живеете дълги години и да се радвате на старостта, заобиколени от внуци.

Правилни хранителни навици

Правилното хранене е много важно, за да се чувства човек здрав и щастлив. Не бива да се консумира месо и захар. За предпочитане е да се похапват колкото се може повече плодове и зеленчуци.

Здрава чревна флора

Още един признак, подсказващ дълголетие. За тази цел обаче е нужно редовно физическо натоварване. 40 минути на ден е достатъчно, за да имате здрава чревна флора и да се надявате на дълголетие.

Черен пипер за дълголетие

Да бъдете устойчиви на стресови ситуации

Много е важно човек да се научи да се справя лесно с всякакви стресови ситуации, които са неизменна част от ежедневието ни. Не бива да обръщаме внимание на дребните неща, които ни ядосват и изнервят. Ако не можете да повлияете на конкретни събития, хора или ситуации, най-добре не хабете нерви и време.

Работа, която да вършите с удоволствие

Ако денят ви е запълнен със смислени дейности, които ви карат да се чувствате удовлетворени, то значи животът ви е пълноценен и едва ли някога ще скучаете. Това също е признак за дълголетие.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес