Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 възможни причини за неприятната телесна миризма

21 януари 2022, 15:05 часа

Някои храни

Понякога храната променя телесната мазнина, като има и храни, които увеличават образуването на газове в стомаха и влошават миризмата им. Такива са броколите, зелето, карфиолът. Точно тази миризма ще стане още по-интензивна, ако имате чувствителен стомах.

Как да се отървем от миризмата на вещите втора употреба

Стрес

Стресът увеличават потенето, като може да доведе до хиперхидроза и неприятна миризма, като дори да се превърне в хронично състояние, ако страдате от тревожност.

Диабет

Диабетната кетоацидоза е сред най-рисковите усложнения при страдащи от захарен диабет, а тук причината е в недостига на инсулин, при която тялото не може да произведе или да използва този, който има. Диабетната кетоацидоза променя миризмата на дъха, като я прави плодова.

Менопауза, месечен цикъл и бременност

Хормоналните промени също редовно могат да влияят върху телесната миризма, като невинаги е нещо лошо, просто различно. Например е доказано, че докато тече месечният цикъл на жените, които са по-плодовити, то те ухаят различно, а това дори ги прави по-привлекателни за околните.

Начини, по които с лекота да премахнеш лошата миризма от дома

Лекарства

Напълно е възможно някои лекарства да причинят неприятна телесна миризма. Това могат да бъдат антидепресанти, обезболяващи и хормонални медикаменти, които са способни да влошат или да променят аромата на урината, дъха и/или потта.

Ния Петрова
Ния Петрова Отговорен редактор
Новините днес