Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5-те зодиакални знака с хипохондрични наклонности

24 март 2022, 23:15 часа

Хипохондриците са хора, които се тревожат неоправдано и си въобразяват, че страдат от сериозно заболяване. Благодарение на безкрайната информация в онлайн пространството, тяхната тревожност се засилва и чрез „самодиагностика“ те затвърждават болестното си състояние. Хипохондрията е един вид тревожно разстройство. Астролозите споделят, че има някои знаци от зодиака, които са склонни да развият хипохондрия поради някои от следните присъщи им характеристики. Нека видим кои са тези 5 зодиакални знака с хипохондрични наклонности:

Дева

Девите са определяни като най-големите хипохондрици. Каквото и неразположение да изпитат, дори обикновени спазми, те ще го превърнат в сериозен нелечим проблем. Ще изпаднат в депресия и ще запознат да се самосъжаляват. Те веднага тичат при доктора за преглед и са склонни да си правят медицинска застраховка, тъй като са сигурни, че в бъдеще няма да имат финансовата възможност да излекуват появилия се сериозен проблем.

Риби

Рибите обикновено са по-страхливи и тревожни и когато усетят промяна в тялото си, имунитетът им спада най-вече поради психическата разтревоженост и падат духом. Но пък в същото време се преструват пред близките им, че всичко е наред, за да не ги тревожат, което понякога е грешно, тъй като при реална опасност те се обръщат към медицинска помощ по-късно, отколкото е трябвало.

Рак

Представителите на тази зодия постоянно са в очакване на неприятни събития около тях. Те драматизират изключително много и когато се разболеят смятат, че ще умрат. Обикновено стоят на страна от болните, дори леко настиналите и си носят маски дори и когато го е нямало явлението коронавирус.

Везни

Везните обикновено имат оптимистичен поглед към живота, но започнат ли да се чувстват зле псхически, се отдават на безкрайно самосъжаление и стават същински хипохондрици – очакват болестта да ги застигне всеки момент, а изход от нея няма. Умеят да използват и здравословното си състояние като начин да манипулират и командват близките си, за да получат всичко, което поискат. Определено си просят внимание в такава ситуация на влошено здраве.

Козирог

Представителите на този зодиакален знак са склонни да развият хипохондрия, тъй като са родени песимисти. При появата на симптоми и заболявания те винаги си мислят най-лошото. Дори след като медицинският екип му потвърди, че няма сериозни поводи за притеснение, те продължават да търсят под вола теле и да искат допълнителни мнения на други специалисти. Втълпяват си, че лекарите не му обръщат достатъчно внимание и не приемат неговия проблем насериозно, поради което могат да сменят безброй болници и лекуващи екипи.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес