Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5-те най-често допускани грешки при използването на балсам и маска за коса

28 януари 2022, 16:30 часа

Косата е един от факторите, които най-много влияят на външността ни. Нейното значение варира от чисто естетически цели до това как ще бъдем възприети в обществото и затова грижата за нея е една от най-важните.

Можете ли да си представите свят без фризьори? От малки ни водят при специалисти, които се отнасят до най-малките детайли за грижите към косата ни, използвайки най-добрите продукти, за да гарантират нейното здраве и да постигнат благоприятно визуално въздействие по същия начин.

Но грижата за косата не само изисква от време на време да се оставяте в ръцете на специалист, но включва и упорита работа у дома. Моментът на измиване е един от най-важните и хидратирането ѝ не е толкова лесно, колкото изглежда. Шампоанът, балсамът и маската изглеждат идеалният тандем, но истината е, че няма никаква полза да ги използваме, ако не знаем как. Всички ние (да, всички) често правим грешка в стъпките, които трябва да следваме.

 По-долу показваме кои са най-често срещаните и как е правилният начин да го направите.

1. Колко често да нанасяте маската?

За да поддържате фибрите на косата здрави, използването на балсама трябва да е ежедневно, но маската трябва да се използва средно веднъж или два пъти седмично, тъй като освен че притежава качествата на балсама, тя също успява да засили блясъка и мекотата на косата, ускорява процеса и следователно е по-силен продукт.

2. Кога да използвате маската?

След като косата е измита и балсамът вече е отстранен от косата, важно е да премахнете влагата с кърпа, за да подготвите косата за маската. И тук идва вечното бързане. Някъде препоръчват 5, 10 минути, но оптималното време е 30 минути!

3. Как да използвате маската

И балсамът, и маската изискват еднакви грижи в процеса на нанасяне. Ако скалпът ви е мазен и корените също, трябва да ги нанесете от средата на косата до краищата. Още по-добре е, ако го направите по обратния процес, за да подхраните достатъчно долната част на косата, която обикновено е най-увредената зона.

4. Време за действие на маската

Добрата маска действа относително бързо, но, ако шампоанът го прави мигновено, а балсамът за около минута, маската се нуждае от време, за да подхрани косата. Никога не трябва да се оставя на косата за по-малко от 3 минути.

5. Вид козметика според косата

Трябва да изберете продуктите за коса, които най-добре отговарят на вашия тип коса. Има много категории: от къдрава, чуплива до права коса. Обръщането на внимание към детайлите е много важно за подобрението на косата и следователно правилният подбор на продуктите е от изключително значение.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес