Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 съвета как да запазите кожата си млада

29 юни 2022, 20:10 часа

Стареенето на кожата е естествен процес в тялото. Но жените искат да запазят красотата си много по-дълго. Ако започнете правилно да се грижите за кожата си, можете да поддържате нейната еластичност и тонус за дълго време.

В младостта важна роля играят еластинът и колагенът, чието количество намалява с възрастта. Други негативни фактори включват: тютюнопушене, алкохол и излагане на слънчева светлина.

Как да поддържате кожата си красива?

1. Хидратация на кожата

За да забавите процеса на стареене, трябва да овлажнявате лицето си ежедневно. Трябва да изберете крем за вашия тип кожа. Има четири вида: нормални, сухи, комбинирани и мазни. Добре е да се обърне внимание на състава. Популярна е например козметиката с хиалуронова киселина. Овлажнява и омекотява кожната тъкан. Полезна съставка също е алое вера.

Типовете кожа - как да ги разпознаем?

2. Пиене на достатъчно вода

Подхранването на кожата трябва да се извършва не само отвън, но и отвътре. Ето защо е важно да се поддържа водния баланс. За да изчислите правилно необходимото количество, трябва да умножите телесното тегло по 30 ml. За да добавите вкус към водата, можете да добавите: лимон или лайм, горски плодове, мента.

Метод предсказва бъдещето на кожата

3. Масаж на лице

За да поддържате кожата опъната, трябва да правите масаж. Има много техники, които всеки ще хареса.

Масажът се прави на почистено лице с чисти ръце, като се нанася върху тях крем или масло. Добър вариант би бил зехтин или бадемово масло. Ако кожата е мазна, е подходящо масло от гроздови семки или масло от жожоба. Когато изсъхне - кокос. Достатъчно е да правите упражненията пет минути, за да видите значителен резултат. И специални ролки или гваш могат да служат като допълнителни средства.

8 безценни стъпки към сияйна кожа през лятото

4. Съответствие със съня и храненето

До голяма степен кожата се влияе от начина на живот. На първо място, нужно е да се отървете от лошите навици - тютюнопушенето и алкохола. След това - възстановете режима на сън. Липсата на сън допринася за бледост на лицето и появата на тъмни кръгове под очите. Препоръчително е да си легнете преди 00:00 часа, сънят трябва да бъде най-малко седем часа. Приветства се активен начин на живот, който подмладява тялото. Това може да бъде както активен спорт, така и разходка на чист въздух.

5. Защита от слънцето

В горещо време, за съжаление, слънчевите очила няма да са достатъчни. Необходимо е да използвате крем със защитен фактор (SPF 50) не само през летния сезон, но и през слънчевата зима. Тъй като ултравиолетовото лъчение е една от основните причини за стареенето на кожата.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес