Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 сутрешни навика за отличен старт на деня

31 март 2021, 10:30 часа

Чувствате ли сякаш някои дни просто нямате желание да ставате от леглото без видима причина? Ако опитате да вкарате рутина в сутрешните си занимания, ще имате много повече енергия и ще се чувствате ползотворни през деня. Ето няколко идеи за добро стартиране на сутринта:

1. Свикнете да си оправяте винаги леглото

Колкото и елементарно да звучи, проветряване, подреждане на спалнята, което би ви отнемало 5-10 мин сутрин, драстично ще подобри енергията ви, ще ви е много по-комфортно и ще почувствате домашен уют.  

2. Направете леко сутрешно разтягане

Отделете 5 минути да разтегнете леко ръцете, краката, да отпуснете врата си. Съвсем леки движения за разгряване ще подобрят циркулацията на кръвта ви, ще ви тонизират и ободрят. 

3. Бъдете благодарни

Опитайте всяка сутрин да помислите 1 причина защо сте благодарни, даже и да е нещо толкова простичко като "Благодарен съм за хубавото време днес". Когато започнете деня си с позитивни мисли и осъзнавате колко ценни неща има около вас, това със сигурност ще ви донесе положителна енергия за целия ден.

4. Хидратирайте тялото си

Първата напитка за деня не бива да е кафе, а вода. Кафето е естествен диуретик и ако тялото ви е "жадно", то кафето единствено ще подсили този ефект. Чаша вода с резен лимон е чудесен имуностимулант, след който разбира се може да се насладите на кофеиновата сладост и да започнете деня прекрасно.

5. Опитайте да намерите време за медитация всяка сутрин

Изключете за 2-3 минути всички устройства и шумове около вас. Седнете със скръстени крака и приближете ръцете към тялото си като за "молитва". Опитайте се да не мислите за нищо. Дишайте дълбоко и се опитайте да прогоните всякакви мисли, за да може мозъкът ви да "рестартира" напрежението. 

Адела Петрова
Адела Петрова Отговорен редактор
Новините днес