Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 оригинални идеи за дизайн на коридора

09 април 2022, 21:30 часа

Много хора, които се налага да правят основен ремонт в дома си, се затрудняват, когато стигнат до коридора. В него трябва да намерят място много необходими неща, но в същото време не трябва да е прептрупан. Това е малко пространство и в същото време е лицето на дома ви.

Според интериорните дизайнери, коридорът не трябва да е скучен и утилитарен. Оригиналните идеи от съвременните дизайнери ще помогнат за създаването на интересен интериор в това специфично помещение.

Входна врата в съответствие с цвета на стените

Входната врата, която се слива визуално със стените, е стилно решение, казва порталът Идеи за вашия дом. Можете да изпълните вратата в съответствие с цвета на стените или да пребоядисате вече монтираната врата – по този начин можете да направите интериора на коридора по-модерен без да харчите много пари.

Ярки цветове

В дизайна на коридорите традиционно се използват приглушени нюанси. Напоследък дизайнерите започнаха да предлагат проекти в ярки цветове по-често. Те съветват да използвате дълбоки или прашни нюанси на синьо, зелено или жълто, което определено ще внесе свежест и разнообразие е дома ви.

Обмислени аксесоари

Идеята, че антрето е утилитарно помещение, което не се нуждае от декорации, е нещо от миналото. Дизайнерите съветват да използвате аксесоари за декорация в същия стил скато другите стаи на апартамента.

12 невероятни идеи: Как да създадете стилен интериор?

Картини и плакати

Оригиналната декорация на коридора могат да бъдат картини или плакати. Дизайнерите съветват собствениците на жилища да избягват прекалено популярните теми. Абстрактното изкуство работи добре. Картините не трябва да бъдат окачени - те могат да бъдат поставени на скрин или дори на пода. Важно е да е провокативно.

Мебели от други стаи

В повечето коридори имат мебели със същото предназначение като в останалите стао – това са гардероби, рафтове за обувки, пуфове. Интериорът на помещението, смятат дизайнерите, ще стане по-привлекателно с мебели за хола – фотьойл, дълъг стелаж, подово огледало или красив скрин.

Когато избирате стил за декориране на коридора, трябва да се ръководите от това как са декорирани другите стаи в апартамента. Дизайнерите могат да ви насочат към най-актуалните стилове за тази година. Ако нямате готова идея, не започвайте ремонта. В противен случай накрая ще се окажете с недовършен коридор или обзаведен с каквото ви е попаднало.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес