Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 негативни мисли, които привличат самотата

11 март 2024, 12:11 часа

Животът в мегаполис е пълен със срещи, запознанства и общуване с други хора. Затова понякога е изненадващо да видим интересни мъже и жени, които страдат от самота и не могат да срещнат половинката си. В подобни ситуации най-често проблемът е в главата, а именно в нашата негативна нагласа.

Ето какви мисли пречат на здравата връзка.

Връзките ще попречат на кариерата ви

За да успеете в кариерата си, трябва да работите усилено. Хората дават приоритет на работата и прекарват цялото си свободно време в подобряване на работата си. Те наистина постигат успех, но виждат само един начин да го постигнат: да инвестират 100%.

Естествено, взаимоотношенията също изискват време и инвестиране на усилия и други ресурси. Човек се подготвя предварително за факта, че просто няма достатъчно време за личния си живот и следователно подсъзнателно отказва връзката. Всъщност трябва да спрете сега и да преразгледате отношенията си с работата. Има повече от един начин да бъдете успешни и като разберете това, можете да освободите място за взаимоотношения.

7 навика, които обричат хората на самота

Страх ме е да не се изгубя във връзка

Подобни мисли са доста честа причина за самота. Тревожи както мъжете, така и жените с негативен опит във връзката. Вероятно сте имали взаимозависима или насилствена връзка с предишния си партньор и следователно новото преживяване изглежда плашещо.

В такива случаи си струва да разберете, че не всички връзки следват един и същ сценарий - вие сами трябва да се научите да изграждате лични граници и да регулирате нивото на емоционално участие.

Омръзна ми да ме отхвърлят

Представете си човек, който наистина иска връзка, но нещата не му се получават през цялото време. Рано или късно човек се уморява да се опитва да има отношения и спира да си почине.

Въпреки това, не трябва да спирате за дълго - много по-ефективно е да отделите повече време за работа върху грешките. Може би избирате грешен тип хора или изграждате отношения според стандартен и познат модел. В този случай си струва да се консултирате със специалист, който може да погледне на вашите проблеми отвън.

Кои са трите възрасти, когато се чувстваме най-самотни

Докато не постигна определена цел, взаимоотношенията не са достъпни за мен

Това е класическо отношение, което пречи на нормалния живот. Много хора са убедени, че докато не получат повишение в работата или не успеят да си купят апартамент, няма да могат да срещнат „достойна“ половинка.

За да преодолеете тази негативна мисъл, струва си да помислите защо свързвате тези две равнини. В крайна сметка много хора са постигнали голям успех именно благодарение на помощта и подкрепата на своя партньор.

Ще срещна мъж/жена/ и той/тя/ ще реши всичките ми проблеми

Това отношение е обратното на предишното. Човек може искрено да вярва, че всичките му проблеми живеят с него точно до момента, в който остане сам. Той няма да чака голяма любов, а спасител, който ще поеме отговорност за живота му.

Струва си да се разбере, че никой не иска да започне връзка само на такава меркантилна основа. И ако искате, тогава такъв човек е насилник, който получава власт над друг в замяна на определени задължения.

Ето защо, за да избегнете негативни сценарии, трябва да се научите да поемате отговорност за собствения си живот и да се опитате да разрешите съществуващите проблеми сами.

Христина Лозанска
Христина Лозанска Отговорен редактор
Новините днес