Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 начина да се обезкосмим подмишниците, без да ги бръснем

01 януари 2022, 16:30 часа

Гладките подмишници без косми са мечтата на много жени. За съжаление, депилацията на тези деликатни зони много често е свързана с дразнене, което унищожава желания ефект. Как да се отървете от космите под мишниците, така че кожата да не е червена и пареща? И как да получите най-траен ефект?

Почистете космите под мишниците си с тример

Това е най-популярният, евтин и бърз начин, който гарантира незабавен ефект. За съжаление бръсненето с бръснач има своята тъмна страна. Ден след процедурата космите израстват отново. Освен това самобръсначката може да предизвика дразнене и проблем с враснали косми. Така че употребата на тример е далеч по-добро решение.

След процедурата измийте, подсушете и напръскайте с дезодорант. Дезинфекцирайте тримера. Съхранявайте го на сухо място.

Премахване на косми под мишниците с крем за депилация

Космите на подмишниците при момичетата могат да бъдат премахнати с крем за депилация. Това е относително щадящ метод за нанасяне на крем с кератолитични свойства върху кожата на подмишниците. След няколко минути препаратът ще разтвори космите и трябва да отстраните излишното с шпатула.

Трябва обаче да запомните, че кремът за депилация работи точно като бръснач - премахва космите повърхностно. Няколко дни след процедурата космите ще пораснат отново. Освен това кремът не действа на много къси косми.

Восък за епилация на подмишниците

Друг популярен метод за премахване на нежеланото окосмяване е восък в различни форми. Можете да изберете удобни мазилки, течен восък или специални ролки.

Восъкът за депилация ще ви позволи да премахнете космите под мишниците за по-дълго време, до 2 седмици. Трябва обаче да знаете, че този метод е доста болезнен!

Как да депилирате подмишниците си?

Нанесете восъка върху кожата на подмишниците с помощта на дървена шпатула (за течен восък). Залепете пластира (или в случай на течен восък - лента) по посока на растежа на косъма. След това енергично го откъснете в посока, обратна на растежа на космите.

След като премахнете космите, не забравяйте да нанесете успокояващи мазила върху кожата.

Как да премахнете космите под мишниците? Опитайте с епилатор!

Ще получите много по-трайни резултати с добър епилатор. Действието му може да се сравни с няколко десетки пинсети, които едновременно издърпват косми и луковици. В резултат на това те растат много по-късно, след 1-2 седмици.

Разбира се, епилацията на подмишниците е свързана с неприятни усещания. Ако искате да се пощадите, изберете модел, който предлага функции като хладен въздушен поток - тогава обезкосмяването става много по-приятно. Някои епилатори могат да се използват и под вода, за да направят епилацията по-малко болезнена.

Постоянен метод за обезкосмяване под мишниците - IPL епилация

Какво да направите, за да не растат космите под мишниците? Привържениците на ултра-дълготрайните ефекти ще се задоволят с домашни леки устройства за обезкосмяване. В миналото IPL епилацията можеше да се прави само в козметичен салон - днес можете да го направите сами. Достатъчни са десетина процедури, за да забравите за космите под мишниците за много месеци!

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес