Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 интересни факта за Коледа

10 декември 2015, 13:17 часа

Коледа е един от най-специалните празници в годината. Дългоочаквана радост за цялото семейство, както за децата, така и за родителите. За да те вдъхновим още повече, сме подготвили няколко интересни факта, които да уплътнят времето ти, докато чакаш дядо Коледа да те навести.

#1: Началото на коледната елха

Малко известен факт е, че идеята за украсяване на дърво възниква още в Древен Египет, където са украсявали палмите. По-късно в германските племена се украсяват вечнозелени клонки, а след това навлиза и обичаят за премяна на цяло дърво. Нарича се “Таненбаум”, “Вайнахстбаум” или “Кристбаум”. Името идва от Германия, където за пръв път се превръща в обичай да се отсичат дръвчета от горите и да се пренасят в домовете, където да се превърнат в коледни елхи.

#2: Първите коледни декорации

Те са наистина нещо специално. Не, не са домашно приготвени сладкиши, нито гравирани дървени или хартиени декорации. Всъщност първите декорации са били ябълки: зелени, червени или жълти.

#3: Джингъл белс

Коя е любимата ти Коледна песен? Трудно ти е да решиш? Има толкова много и повечето са фантастични. Най-известната обаче е Джингъл Белс. Тя е на над 150 години. Това е първата коледна песен, предавана в открития Космос.

#4: Дядо Коледа не винаги е имал брада

Неговата брада е само на 150 години и е нарисувана от американския карикатурист от немски произход Томас Наст. Има и по-ранни рисунки на мъже с бради, носещи чували с подаръци, но точно карикатурата на Наст създава този популярен имидж по света.

#5: Добрият сън - достъпен за всеки!

Можеш да направиш тази Коледа различна, по-уютна и топла като подариш най-ценното на себе си и близките си - пълноценен сън, който да те зареди за предстоящите празници. Лесно е, всички матраци Дормео ти дават високо качество на достъпна цена, а и можеш да се възползваш от изплащане на месечни вноски без оскъпяване с 0% лихва.

Направи Коледата специална, подари на себе си и любимите си хора уют и удобство с матраци Дормео – супер изгодно и с грижа за теб. Избери своя матрак тук , без да се притесняваш за цената, имаш на разположение тест период от 30 дни и гаранция до 15 години! Побързай, Коледа наближава! А вече, и доставката до дома е напълно безплатна.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес