Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 идеи за летни маски против бръчки

17 юли 2021, 23:00 часа

Всяка жена малко или много се притеснява, когато забележи появата на първите бръчици по лицето си. Макар понякога това да ни е чарът, със сигурност бихме предпочели кожата да бъде опъната и сияйна. За да бъде такава, трябва да полагаме грижи за нея, а едни от най-често срещаните са свързани с маските за лице.

Първите малки бръчки обикновено се появяват в зоната около очите и устата. Кожата е деликатна и трябва да се предпазва от слънцето и вредното влияние на външните фактори. В противен случай може да се появят силно изразени бръчки и несъвършенства. За да не се стига до там, сме ви приготвили няколко страхотни летни маски против бръчки, които може да си приготвите сами у дома и да се насладите на ефекта им.

Маска с кисело мляко и киви – това са две съставки, които озаряват кожата, правят я по-млада, стегната и здрава. За целта направете на пюре половин киви и добавете към него 1 с.л. кисело мляко, по-гъсто. Хубаво разбъркайте и нанесете маската върху лицето. Оставете да подейства 10 минути и изплакнете. След маската нанесете подходящ крем за лице.

Маска с мед и бадемово масло – тази страхотна домашна маска за лице ще ви помогне да намалите тъмните кръгове около очите, ще подхрани и изглади кожата. За да си я приготвите, ви трябват 1 ч.л. мед и 1 ч.л. бадемово масло. Разбъркайте и с получената смес намажете лицето. Оставете маската за десет минути и отмийте с топла вода. Намажете с подхранващ крем лицето.

Маска с розова вода и желатин – желатинът е чудесен продукт, придаващ еластичност на кожата и намаляващ признаците на стареене. За тази маска ще ви трябва 1 ч.л. желатин (може и в прахообразно състояние), която да смесите с малко розова вода. Изчакайте го леко да набъбне и чак тогава нанесете внимателно с масажни движения в зоната около очите. След десет минути може да изплакнете маската, да нанесете крем и да се насладите на резултата.

Маска с розова вода и краставица – хидратираща маска за сияйна кожа. Настържете на ренде 2 с.л. краставица, добавете 1 ч.л. розова вода към нея. Нанесете маската върху почистена и суха кожа. Оставете за десет минути и изплакнете. Не забравяйте да нанесете крем.

Маска с мед и кафе – кафето е известно със своите полезни свойства за кожата. Не се учудвайте, ако го видите да присъства като съставка в много маски за лице и тяло, включително и в тази. Тя е подходяща за премахване на подутините в областта около очите, за подхранване на кожата и подмладяване на лицето. Медът също е популярен като продукт за освежаването на кожата, така че комбинацията между двете гарантира страхотен ефект! За целта смесете 2 ч.л. мед с малко смляно кафе. Хубаво разбъркайте и нанесете маската върху напълно чиста и подсушена кожа. Изчакайте десет минути и изплакнете. Задължително нанесете хидратиращ крем след маската.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес