Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 храни, които не трябва да ядем сутрин

07 януари 2021, 09:33 часа

Голяма част от дамите не закусват изобщо, за други пък сутрешното хранене е най-важно. Когато става въпрос за закуската, специалистите по хранене също са разединени. За някои хапването сутрин събужда метаболизма, други са категорични, че не трябва да се храним до обяд, за да дадем възможност на телата ни да преработят приетата храна от предния ден.

На която и теория да се доверите, със сигурност няма да сгрешите, ако поне до 10ч избягвате следните храни.

Сандвич с масло

Мазнините на закуска трябва да се избягват. Ето защо е по-добре за заложите на филия с фъстъчено масло, вместо с масло.

Зърнена закуска с прясно мляко

Повечето зърнени храни съдържат много захар, която пък води до натрупването на излишни мазнини. Можете да замените тази закуска с овесена каша.

Палачинки или гофрети

Тази любима закуска е възможно най-лошия източник на въглехидрати сутрин, които ще ви накарат да се чувствате още по-гладни през деня. По-добре изберете пълнозърнест хляб.

ЛЕСЕН ПУХКАВ КЕКС С ПОРТОКАЛ

Обезмаслено мляко

В него се съдържат редица подобрители на вкуса и много по-малко протеини. Това е и причината тази предпочитана закуска всъщност никак да не е полезна. Ако искате мляко сутрин, то изберете такова с нормална масленост.

Натурален сок

Още една любима част от закуската ни, всъщност е доста вредна. В него се съдържа голямо количество захар и подобрители. Ако искате плодова закуска, по-добре изберете пресни плодове, които ще подготвят храносмилателната ви система за другите хранения през деня.

Вероника Чанева
Вероника Чанева Отговорен редактор
Новините днес