Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 ефективни съвета за по-плътни и големи устни

08 октомври 2022, 12:01 часа

Не всички жени се радват на големи и плътни устни. Това обаче не означава, че трябва да се подлагат на тежки процедури и да се измъчват. В следващите редове ще посочим 5 лесни за изпълнение съвети, които ако ги комбинирате, то определено ще имате плътни големи устни без интервенции.

Правете упражнения за големи устни

Сигурни сме, че сте се засмели при този съвет. В интерес на истината стимулацията на мускулите в тази област ще направи устните ви по-плътни и сочни. Ето и няколко упражнения, които можете да приложите:

- Затворете устни, стегни ги силно и се усмихни широко. В това положение задръжте за 5 секунди, а след това изтеглете напред все едно искате да целунете някого за още 5 секунди. Повторете упражнението 20 пъти като се стараете максимално да стягате.

- Съберете устни за целувка и започнете да въртите по посока на часовниковата стрелка и обратно в продължение на 2 минути. Друго чудесно упражнение е да ги съберете за целувка и да ги мърдате наляво и надясно за 15 повторения.

- Подсвирквайте силно любимата си мелодия в рамките на 2-4 минути. Не случайно повечето музиканти имат големи устни. Ако изпълнявате последователно упражнението, то ще забележите значителна промяна.

8 съвета за меки устни през зимата

Ексфолирай с четка за зъби

Направете масаж с четката за зъби за няколко минути. След това нанесете хидратиращ балсам. По този начин ще отстраните мъртвата кожа и така ще ги направите по-меки и красиви.

Етерично масло от мента или канела

Добавете няколко капки към гланца си за устни. При нанасянето му ще усещате леко пощипване, но това чувство бързо ще отмине. Канелата и ментата ще увеличат циркулацията на кръв в устните и така ще ги направите плътни и с красив розов цвят.

Отново сухи и люпещи се устни? Направете си ТОВА

Избирайте светли червила и гланцове

Причината е, че тъмните правят устните ви по-малки. Ако сте се спрели на матово червило, то винаги поставяйте малко гланц в средата на долната и горната устна. Този трик ще направи устните ви по-красиви и плътни. 

Очертай устните с коректор

За уголемяване на горната устна изберете 2 тона по-светъл от кожата ти. Разнеси го по цялата дължина, за създадете повече обем. Долната устна направете по същия начин, но с два тона по-тъмен коректор, като разнесете по брадичката.

С тези трикове определено ще се радвате на красиви и плътни устни, без да се налага да правите каквито и да е процедури.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес