Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 доказани метода да си отгледаме мигли

19 юни 2024, 22:22 часа

Какво пречи на миглите да растат бързо?

Дългите, плътни и обемни мигли са истинска украса. По принцип техният растеж и форма се влияят от генетични фактори, но все пак можете да вървите срещу природата. Ето как бързо да си отгледате мигли, без да излизате от дома и без да използвате услугите на салони за красота.

1. Използвайте натурално масло

Може би най-добрият начин за растеж на мигли е използването на натурално масло (кокосово, рициново, маслиново). То не само помага за укрепване на космените фоликули, но също така, благодарение на богатия си състав от хранителни вещества, подхранва косъма и възстановява увредената структура.

Как се почистват изкуствени мигли - това задължително се прави

Как да използвате естествено масло за мигли:

Метод 1: вземете стара ненужна спирала и измийте добре четката й. Нанесете масло върху миглите с чиста четка, като започнете от корените.

Метод 2: навлажнете памучен тампон с масло и го прокарайте върху миглите.

Бъдете внимателни: нито капка масло да не попадне върху лигавицата на очите, в противен случай ще се появят дразнене, зачервяване и други неприятни усещания.

2. Коригирайте диетата си

Дългите и красиви мигли са мечтата на много жени. Ще трябва да коригирате диетата си, за да осигурите на космените си фоликули всички необходими хранителни вещества.

·       Протеин. Протеинът е основният строителен материал за косата, включително миглите. Отлични източници са яйца, риба, месо, ядки и бобови растения.

·       Желязо. Липсата на желязо може да доведе до загуба на коса, включително мигли. Храни, богати на желязо -  телешко, яйца, спанак, елда.

·       Омега-3 мастни киселини. Включете в диетата си ленено масло, морска риба и ядки.

·       Зелени зеленчуци и плодове - не забравяйте да добавите към диетата си спанак, броколи, киви и горски плодове.

Ако имате постоянно падане на мигли - това е симптом

3. Започнете да приемате витамини

Ако не знаете как да отглеждате мигли (особено след удължаване), започнете да приемате витаминни и минерални комплекси.

·       Витамин А - има мощни регенериращи свойства, помага в борбата с преждевременното стареене;

·       Витамин С - бори се със свободните радикали, укрепва имунната система и повишава устойчивостта към инфекциозни заболявания;

·       Витамин Е е имуномодулатор и антиоксидант, подобрява кръвообращението;

·       Витамините от група В имат заздравяващи рани свойства и нормализират енергийния метаболизъм.

4. Опитайте серум за растеж на мигли

Това е продукт с концентрирано съдържание на активни вещества, които са насочени към решаване на определен проблем, в нашия случай - укрепване на фоликулите и предотвратяване на косопада.

Серумът трябва да се прилага само върху почистени клепачи, например непосредствено преди нанасяне на грим или преди лягане.

5. Направете лек масаж на клепачите

Просто масажирайте клепачите си! Това ще помогне за увеличаване на кръвоснабдяването на космените фоликули и ще осигури достъп на кислород до тях.

·       Отстранете грима и остатъците от грим с мицеларна вода и почистващ гел. Подсушете лицето си с кърпа или хартиени салфетки.

·       Разделете миглите си с Q-върх или ги срешете с чиста четка за спирала.

·       Нанесете серума върху линията на миглите, по една капка на клепач. Втрийте продукта върху кожата с потапящи движения.

·       Затворете очи и използвайте нежни масажни движения, за да масажирате кожата си, движейки се от вътрешния ъгъл на очите към външния ъгъл.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес