Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

4 знака, че вашият домашен любимец е невероятно умен

30 май 2024, 15:19 часа

Някои котки и кучета могат да удивят стопаните си с поведението си - изглежда, че животното разбира всичко и реагира правилно. Според експерта има признаци, които определено ще покажат, че вашият домашен любимец не е като всички останали.

Съвременната наука казва: няма магия. Всички хора, които се наричат ​​екстрасенси, всъщност просто печелят от доверието на другите. Лесно е да демонстрирате свръхестествени способности, когато разбирате психологията и сте добри в усещането на хората, забелязвате различни тънкости в поведението и изражението на лицето. Магьосниците и менталистите работят по същия начин.

Кучетата и котките също могат да бъдат специални, казва психологът Денис Релохо-Хауел. Някои домашни любимци могат да се нарекат истински екстрасенси в животинския свят, те усещат човек толкова фино и дори могат да му помогнат. Всъщност и тук няма мистика: всичко е свързано с емпатия, висока интелигентност и пълно доверие в стопанина.

Ето четири „мистични“ знака, които всъщност показва един  домашен любимец с много висок интелект.

Домашните любимци - ключът към ментално и физическо здраве

Животното, подобно на телепат, чете настроението ви. Кучето или котката разбират отлично как се чувства стопанинът му. Ако човекът е щастлив, тогава домашният любимец с радост ще предложи игра, но ако е тъжен, той ще седне до вас и ще ви успокои, докосвайки ви с носа си или мъркайки.

Променя поведението си, когато е застрашен. Вероятно сте чували истории, че кучетата и котките могат да се променят драматично за няколко минути, когато настъпи катастрофа: земетресение, наводнение, пожар. С поведението си те спасяват живота на хората, като ги извеждат от домовете им. Домашните любимци също могат да станат много нервни, когато предстоят разрушителни промени в личния живот на собственика. Например, привързаната котка става затворена и дори агресивна.

Кой домашен любимец се гледа най-лесно?

Избягва определена част от помещението. Човек може да се уплаши, ако куче или котка се взират дълго в една точка или съскат заплашително в празен ъгъл. Мислите за възможни призраци и други паранормални явления веднага идват на ум. Всъщност това е начинът, по който животното демонстрира страх - например, хлебарки може да се крият в ъгъла или може да има проблеми с окабеляването. Така че си струва да помислите за ремонт.

Винаги намира пътя към дома. Кучетата и котките с висок интелект могат лесно да се върнат в дома си, ако се изгубят. Често хората намират домашен любимец под вратата 2-3 дни след изчезването му. Това говори не само за умствените способности на животното, но и за дълбока емоционална връзка със собственика му.

Кой има по-добра памет - котките или кучетата?

Кучетата запомнят отлично команди, уверено отиват на познати места на улицата и разпознават хората. Котките също могат да се учат, но го правят неохотно и не показват силни емоции към гостите.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес