Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

4 трика за преодоляване на ревността

18 януари 2022, 11:55 часа

Как да се справим с ревността? Това е въпрос, който си задават голяма част от жените и мъжете. Ревността е разрушителна за всяка връзка.

Ето 4 трика да се справите с нея.

1. Запазете спокойствие

Когато става въпрос за ревност, важно е да запазите хладнокръвие, за да не кажете или направите нещо, за което по-късно ще съжалявате.

Ако се окажете в непредвидена ситуация, тогава трябва да поемете дълбоко въздух и да преброите до десет, преди да предприемете действия.

Изслушайте обясненията на любимия си, преди да направите прибързани изводи.

2. Анализирайте чувствата си

Понякога пристъпите на ревност не са съвсем неоснователни. Не преувеличавайте и се опитайте да анализирате трезво ситуацията.

3. Поддържайте открита комуникация с партньора си

Партньорите не трябва да имат тайни. Но всяка връзка има своите спадове. В тази ситуация е най-добре да говорите открито с партньора си.

4. Повишете самочувствието си

Опитайте се да започнете да се наслаждавате пълноценно на свободното си време, започнете да правите това, което обичате, без да мислите какво прави партньорът ви точно в този момент.

Ходенето на пазар, спортуването или дори рисуването са страхотни начини да отклоните вниманието си от мислите за любимия. Трябва да разберете, че щастието ви не зависи от вашия партньор. Научете се да се чувствате добре най-вече в собствената си компания.

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес