Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

4 трика да предотвратите събирането на коректора под очите

22 август 2024, 21:05 часа

Коректорите вършат чудесна работа в рутинния ни грим. Те прикриват обезцветяване, тъмни кръгове, зачервяване и други, заедно с всякакви петна. Но ако минавате 50-те, гънките на коректора под очите са проклятието на вашето съществуване.

Няма значение колко малко коректор под очите нанасяме или колко щателно смесваме светлите слоеве, все се появяват досадните гънки. Но има лек за този проблем.

Тайните за гримиране, които не знаем

Какво причинява бръчките на коректора под очите?

Професионалната гримьорка Сай Мак споделя защо използването на коректор в зоната под очите е трудно. Тя споменава, че тъй като очите ни са толкова изразителни и в тази област има много движение, гънките са толкова често срещани при носенето на коректор.

С всичко казано дотук, първите двама виновници за гънките на коректора под очите са нанасянето на твърде много продукт и неправилното поставяне на коректора. Всичко, което е необходимо, за да прикриете сенките под очите, е една малка капка коректор, поради което е най-добре да започнете с малко и да добавяте повече, ако е необходимо.

Как да предотвратите гънките на коректора под очите

1. Грундирайте кожата под очите

Основата, която използвате върху лицето или клепачите си, може да бъде полезна и под очите. Това е така, защото запълва всички гънки и дава на коректора нещо, за което да се задържи, така че да не се утаи в бръчките.

Основа за сенки, крем за очи или продукт за грижа за кожата, който ще хидратира сухата кожа под очите ви, ще има голяма разлика.

5 стила на гримиране, които трябва да оставите в миналото

2. Потопете коректора в пудра

Въпреки че това звучи някак шантаво и може да си помислите, че пудрата само ще направи фините линии под очите да изглеждат по-изпъкнали, потапянето на коректора в пудра преди нанасяне под очите всъщност работи.

Интересно защо този трик работи? Много формули за грим, дори течности, съдържат пудри, тъй като те осигуряват размазващ или изглаждащ ефект и помагат на продуктите да прилепват по-добре към кожата. Така че добавянето на пудра към вашия коректор, преди да го сложите върху зоната под очите, фиксира цвета на място.

3. Подсилете коректор под очите с фиксиращ спрей

Използването на фиксиращ спрей върху зоната под очите както преди, така и след нанасянето на коректора може да направи огромна разлика в запазването на очите ви без гънки. Това не само ще заключи формулата, но и ще предотврати влизането на коректора в бръчките.

4. Сменете четката с пуф с пудра, когато фиксирате с пудра

Идеята с това е, че четката не е толкова гъста, колкото ви е необходима, или нанесете толкова концентрация на пудра, колкото е необходимо, за да попречите на набръчкването.

И още един трик: Направете „О“ с устата си, така че кожата под очите да е опъната, след което нанесете пудра.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес