Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

3 навика, които ни състаряват повече от бръчките

02 февруари 2023, 14:22 часа

В модерното и напреднало съвремие възможностите да се оттървем от нежеланите бръчки или да се предпазим от такива, са най-различни и броят им расте постоянно. Но колкото и да се стараем да запазим вида си свеж и младолик възможно най-дълго, има няколко ежедневни навика, възпиращи тези наши стремежи. И дори не подозираме за тях. На пръв поглед са обикновени и незначителни, но играят много важна роля. 

Те са свързани с начина ни на обличане, приготвяне и гримиране. Визуално някои предпочитания ни правят да изглеждаме по-възрастни, отколкото сме. А това може да се предотврати. Вижте как:

Носите само черни дрехи

Черният цвят винаги се свързва със стил, класа, елегантност и в много от случаите е подходящ, но той не е за всеки. Особено внимателни трябва да са дамите над 40 години, тъй като черното контрастира с тена и може да “изпъкнат” някои несъвършенства като бръчиците например. Ако все пак сте с по-тъмен тен на кожата, правилото не бива да ви притеснява толкова.

Използвайте няколко по-ярки акцента като аксесоари, които да придадат повече живот на черния ви тоалет, по този начин няма да имате вид на жена в траур, а на стилна и бляскава личност.

Как да изберем правилната визия за офиса

Не се интересувате от тенденциите

Тенденциите идват и си отиват със смяната на сезоните, затова не бива да се вманиачаваме по тях, но не е и препоръчително въобще да не се интересувате какво се случва в света на модата. 

Всяка дама има право да носи дрехите, в които се чувства добре и уверена. Но все пак, не забравяйте, че ако искате да изглеждате стилно и елегантно, след определена тийн възраст е добре да забравите за кроп топове, натруфени рокли с ресни или пера. 

Бъдете особено внимателни и с принтовете - леопардът например несъмнено ще добави няколко годинки към възрастта ви, така че експертите също препоръчват по-зрелите дами да го избягват.

Минус няколко години наведнъж: Модни артикули за зимна визия, с които да изглеждате по-млади

Ярки и ексцентрични дрехи

Малките акценти в по-ярък цвят или различни отличаващи се аксесоари определено ще придадат индивидуалност и блясък на визията ви. Но не залагайте на аутфит изцяло от ярки и ексцентрични дрехи, защото в очите на околните ще създадете индикация, която едва ли би ви допаднала.

Съобразете цветовете дрехи, които преобладават в гардероба ви, с цвета на кожата - ако сте твърде бледи, то цялостна визия от бежово и нюд цветове ще ви направи да изглеждате като платно. Информирайте се повече относно това как да изберете подходящата цветова гама за вас.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес