Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

13 изключително интересни факта за бременността в Дубай

24 септември 2021, 13:34 часа

Представите ни за Дубай винаги се свързват с един супер модерен и луксозен град, в който всичко е възможно и позволено. Дали наистина е така? Ето някои любопитни моменти, които са известни на малцина за младите майки и бременните, които живеят в града на мечтите.

1. Раждането няма как да се случи преди 9-я месец след сватбата

Ако една жена е бременна без да е омъжена или раждането се случи преди 9-я месец след сватбата, я чака затвор. Единственото изключение от това правило е раждането да е преждевременно.

2. Не е проблем жената да е бременна от друг, ако е омъжена

Това в момента не е проблем в Дубай, стига съпругът да не реши да повдигне обвинение срещу жена си.

3. Частните болници приличат на луксозни хотели

Бременните дами, които си имат официални съпрузи и нормална бременност, могат да се наслаждават на лукса на частните болници. Там не липсва нищо – има фонтани, палми, огромни телевизори, невероятно меню и място за бъдещия баща.

4. Обикновено лекарите, които се грижат за бременните дами, са жени

За да няма притеснения от страна на дамите, гинеколозите са жени. Логично е бременната да иска да бъде преглеждана от жена, особено в ислямска страна.

5. Използва се масово помощта на дулите

Почти всяка бременна жена има на разположение дула, особено тези, които не могат да разчитат на помощта на семейството. Дулите са подготвени да помагат на бременната жена, а след това и на младата майка непрекъснато в грижата за бебето.

НАУЧЕТЕ ОСТАНАЛИТЕ ТУК!

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес