Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

11 стъпки как да спрете да тежите на врата на съпруга си и да започнете да „правите пари“

01 май 2024, 20:33 часа

Финансовата независимост на съпругата от нейния съпруг не е толкова паричен, колкото психологически проблем. Жена, която реши да направи сериозни пари, ще трябва да преразгледа вида на семейните отношения и собствения си социален статус.

Как да постигнем финансова независимост само в 11 стъпки?

1. Решете дали имате нужда от това

Финансовата зависимост има не само недостатъци, но и предимства. Традиционният семеен модел предполага, че жената се грижи за децата и дома, докато мъжът печели пари. Следователно, докато придобива финансова независимост, жената губи естествената си мекота. Тя придобива мъжки черти на характера. Наистина ли имате нужда от това?

Хората, които не успяват да изградят успешна кариера

2. Оценете желаната степен на независимост

Решете точно какво ниво на доход се опитвате да достигнете. Може би не сте готови да поемете всички семейни разходи и просто искате да имате малко доходи, които да харчите за собствените си нужди.

3. Подгответе се съпругът ви да стане зависим

Ако сте решени да направите „всичките пари на света“, пригответе се за някои драстични промени. Финансово независимите жени с изключително високи доходи рядко имат финансово независими мъже. По този начин, като станете богати, вие или ще подкрепите съпруга или ще трябва да се разделите с него.

4. Грижете се за децата

Преди да започнете да вървите към финансова независимост, помислете какво да правите с децата си. Ако по-рано сте прекарвали цялото си време у дома с тях, сега трябва да организирате живота им така, че да имате възможност да изразходвате максимално енергия и време за вашия бизнес.

Най-добрите избора на кариера за зодия Дева

5. Вземете решение за кариера или бизнес област

Намерете своето „място“. Определете какво вече можете да правите добре, но бихте могли да направите още по-добре.

6. Действайте

На следващата стъпка включете пълна отдаденост, мобилизирайте вътрешния си ресурс и направете пробив – започнете да се развивате в избраната посока.

7. Можете да създадете свой собствен бизнес

За да придобиете финансова независимост, не е нужно да сте наети. Можете да опитате да отворите собствен бизнес.

8. Променете средата си

Намалете комуникацията с приятели, които винаги се оплакват от живота, и прекарвайте време с хора, от които можете да научите нещо полезно.

9. Растете и мащабирайте

Ако решите да направите кариера, опитайте се да си намерите работа с повече или по-малко висока заплата. Трябва да е достатъчно не само за „хляб и сол“, но и за реализиране на вашите „желания“ - закупуване на дрехи, аксесоари, оборудване.

10. Намерете своите уязвими места и ги подсилете

В ранните етапи почти сигурно ще се появят проблеми с кариерата или бизнеса ви. Трябва да откриете какво ви дърпа надолу и ви пречи да се развивате.

11. Не спирайте, когато получите признание

Когато постигнете първите си успехи в нова работа или бизнес, съпругът ви ще започне да ви разпознава. Но не трябва да спирате дотук. Има още много работа.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес