Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

11 начина за почистване на лице у дома с натурални продукти

27 август 2022, 19:11 часа

Кожата има нужда от ежедневно почистване, но много хора искат да почистят кожата си без химически продукти. Ако и вие сте от тези, то ето 11 начина за почистване без химия.

Натурални продукти за кожата

Мляко

Клеопатра се е къпала в мляко и това не и никак случайно. Освен, че е полезно за костите, то може да ви помогне при почистването на лицето. Причината за това се крие в млечната киселина, която премахва замърсяванията. Протеините от млякото пък правят кожата по-хидратирана и стегната.

За почистването изберете пълномаслено мляко. Изсипете малко количество в дланта си и след това разнесете по лицето. Можете да добавите 2-4 чаши мляко за банята си, за да получите пълно почистване на кожата си.

Овесена каша

Това е страхотна идея за закуска, но също така и ексфолиант за кожата. Смелете малко количество овесени ядки, а след това ги смесете с мляко или вода. Нанесете ги на лицето си. Изплакнете с топла вода и след това подсушете с мека кърпа. Можете да добавите пшеничен зародиш към сместа за още по-добро подхранване и почистване.

Почистване на лице с мед

Медът е високо антиоксидантен и овлажнява повече от добре кожата. Вземете половин чаена лъжичка мед и втрийте в кожата си. Ако искате да разредите субстанцията му, то добавете няколко капки вода. Направете маската и след това изплакнете. Кожата ще бъде по-добре почистена и сияйна.

Вълшебни средства за лице, които пазите в хладилника си

Лимон

Ако имате мазна кожа, то лимонът е идеалното почистващо средство. За да го използвате за почистване на лицето, то го комбинирайте с малко прясно или кисело мляко и след това го нанесете върху лицето си. Измийте лицето си след това и го подсушете.

Краставица

Използването на пюре от краставица, ще направи кожата ви еластична и хидратирана. Мекият и охлаждащ ефект ще превърне кожата ви от чувствителна и суха, ще стане здрава и сияйна.

Захар

Тя е чудесна съставка и може да се използва в ексфолианти за успешно почистване на лицето. Смесете малко захар с вода и вид масло – кокосово и други. Нанесете с нежни движения по лицето оставете да престои за известно време и след това изплакнете.

Кокосово масло

То се състои в много антибактериални продукти, защото има такива свойства. Работи чудесно за здравето на кожата ви, когато го използвате по правилния начин. Загрейте малко кокосово масло и го нанесете върху кожата си. Масажирайте. Веднага ще забележите, че кожата ви мека и приятна на допир.

Подпухнало лице: 5 начина да решим проблема у дома

Розова вода

Използвайте розова вода върху лицето си, за да я направите свежа и хидратирана. Розовата вода не само ще направи кожата ви свежа, но ще я стегне и тонизира.

Маска за почистване на лице в домашни условия

Използвайте за направата ѝ диня. Тя е отличен ексфолиант и ще хидратира кожата ви в дълбочина. За да използвате динята, просто втрийте малко каша от нея и след това нанесете на лицето си. Измийте след около 20 минути.

Сок от нар

Свойствата против стареенето на нара ще забавят фините линии и бръчки по кожата. Също така той работи и за премахване на петната по кожата.

Почистване на лице с ябълков оцет

Той може да помогне да се сведе до минимум появата на фини бръчки и линии. Работи и като блестящ ексфолиант. Направете разтвор с вода в съотношение 1:2 и го нанесете с памучен тампон. Изплакнете първо с хладка вода, а след това и с топла.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес