Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

10-те най-комични грешки в облеклото и стила

31 януари 2022, 16:02 часа

Начинът, по който се обличаме, разкрива много от характера, класата, социалното положение, работата и вкуса ни. И макар съвременната мода да изобилства от странни решения и неочаквани съчетания, личен стил и свобода, има грешки в избора на дрехи, които не просто ви правят непривлекателни за околните, но и са меко казано комични. Ето кои са 10-те най-смешни за околните съчетания на дрехи и аксесоари.

1. Първо място в топ 10 съвсем естествено се пада на чехлите, сандалите или джапанките с чорапи. Няма нищо по-комично във външността на мъжа от чифт бели чорапи и чехли. Това е класика, за която се разказват вицове, но мъжете продължават да ги носят. Защо ли?

2. Спортен екип с токчета. Признаваме, че има много подобни съчетания на страниците на модните списания, но нека те да си останат там. В реалния живот подобно решение не изглежда никак добре. Рядко би могло да подхожда на млади и диви момичета с уникален собствен  стил и визия като от корица на списание. Останалите нека изберат кецове за анцуга си.

3. Загащената тениска в дънки с висока талия, носена от силния пол, може да предизвика искрен смях. Тениската се вкарва вътре само ако задната ѝ част е по-дълга, което подсказва, че е предназначена за носене запасана. Всички останали модели, особено съчетани с висока талия, изглеждат нелепо и комично.

4. Твърде големите дамски чанти са друга тенденция, която изглежда смешно особено ако дамата е ниска и дребничка. Големината на чантата трябва да е съобразена с повода, мястото, визията, даденостите на дамата, не само с модата, вкуса и предпочитанията. Едра дама с твърде малка чанта и обраното – слаба и ниска жена с чанта-торба са еднакво комични.

5. Светла пола или рокля и черен чорапогащник е ужасна комбинация. Може да изпробвате да съчетавате ефирни материи с дебели чорапогащници, но забравете за нетрадиционни цветови съчетания, както и за цветенца, животинчета или плодчета по чорапогащника ви. Изглежда най-малкото инфантилно и нелепо.

6. Дрехите, несъобразени с възрастта и работното място, също са сред най-комичните начини да се облечете. Дори да ви стоят отлично, съчетанията, предназначени за 16-годишите, са абсолютно табу, ако гоните 40-те.

7. Цветните чорапи, съчетани със сандали с отворени пръсти и пети, са ужасна гледка извън модния подиум. Те стоят привлекателно и закачливо на много-много малко жени. В общия случай  създават комична визия.

8. Пола молив при закръглена фигура, къс топ при коремче и къси панталони при липса на съвършени бедра са твърдо не. Независимо от възрастта. На първо място облеклото трябва да прикрива недостатъците и да подчертава хубавите части от тялото. Ако вашето не прави това за вас, то не е точното и създава комична визия.

9. Тоалетите, напомнящи пижами и нощници, могат да останат само за свободното време през отпуската. Независимо от бранда и цената им, те изглеждат нелепо в делника, града и на работното място.

10. Да, знаем, че е модерно да се носят груби обувки с ефирни рокли, но ако не сте тийнейджър, пропуснете това, за да не изглеждате смешна в очите на околните.

Валентина Атанасова
Валентина Атанасова Отговорен редактор
Новините днес