Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

10 модни стила на обличане – провери кой ти пасва най-добре

24 декември 2022, 12:45 часа

Светът е пълен с различни и цветни хора. Чрез стила на обличане всеки се опитва да представи част от себе си, от характера си на света. Начинът на обличане е възможност на всеки да изрази себе си и често служи за вдъхновение на околните. Според модните експерти обаче могат да се разграничат най-ярко 10 стила на обличане. Ако искаш да разбереш ти към кой принадлежиш, виж в следващите редове.

Винтидж стил

Винтидж стилът е вдъхновен най-вече от модата между 20-те и 70-те години на миналия век. Ретро бански, пинап облекла, ниска талия - ако всичко това присъства в твоя гардероб, то най-вероятно принадлежиш към винтидж стила.

Бохемски стил

Бохемите определено се открояват и не можем да ги свържем с нищо традиционно, а дори напротив - обичат екзотичното, артистичното, екстравагантното. Познат е и като бохо стил.

Шик стил

Наситени, стилни цветове и кройки, вдъхновени от последните модни тенденции. Шикозният стил е сред най-наложените в индустрията.

Кои модни трендове от изминали години се завръщат?

Арт стил

Артистичният стил, както може да се досетите, е свързан с индивидуалната човешка креативност и може да бъде изразен чрез най-различни цветови комбинации, кройки, модели и т.н. В никакъв случай не е повлиян от актуалните тенденции.

Секси стил

Къси панталони, поли по тялото, високи стилето токчета - какво по-съблазнително от това? Притежателките на този стил никак не се свенят да показват плътта си, като обаче трябва да се има предвид, че не е подходящ за всяка фигура. 

Небрежен стил

Бихме го нарекли бейсик стил, който съчетава едновременно в себе си част от модните тенденции, но подкрепени от удобство и комфорт. Тениски, дънки, изчистени блузи и панталони. Няма място за ексцентризъм и натруфеност.

Вечните модни съвети от прочути дизайнери

Изтънчен стил

Класни, елегантни и изтънчени дами, които винаги искат да са на върха, да създават добро впечатление и се стремят към високо качество. Дами, които познават етикета, имат изискани маниери, но все пак не са твърде строги - ако се припознахте в тези редове, то вашият стил най-вероятно е изтънчен.

Момчешки стил

Както се досещате, тези дами предпочитат много често мъжките облекла, по-широките и удобни дрехи пред подчертаващите фигурата такива. В техния гардероб определено не можем да видим розови и бонбонести дрехи, дантели или ярки цветове.

Рок стил

Всеки може да си представи как би изглеждал рокерският стил - кожени якета и елеци, скъсани дънки, винтидж тениски и т.н. 

Колежански стил

Всеки, гледал американски филми, може да си представи как би изглеждал колежанският стил - карирани къси полички, плетени елечета, блузи с якички, ризи с буфан ръкави и т.н.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес