Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Все още не е ясно дали дете е застреляло 47-годишен мъж в пазарджишко село

03 септември 2017, 15:45 часа • 2387 прочитания

Засега доказателствата по случая, при който се предполага, че 6-годишно дете е застреляло 47-годишния Наско Тонкев в заведение в пазарджишкото село Виноградец, не са достатъчни за категорични заключения.

БНР съобщава, че натривките от ръцете на детето не са показали със сигурност, че то е стреляло. Затова прокуратурата е поискала от съда допълнително разследване.

Окръжната прокуратура в Пазарджик внесе искане и за предоставяне на разпечатка на телефонните разговори на собственика на оръжието и председател на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков от нощта на нелепото убийство. Причината за това искане вероятно са твърденията на близките на загиналия, че Влайков е разговарял със свой приятел прокурор веднага след инцидента, вместо да се обади на телефон 112. Според роднините на Тонкев именно Влайков е произвел смъртоносния изстрел.

Вчера (2 септември) Влайков бе освободен от ареста. Срещу него все още няма повдигнати обвинения. Основната версия на прокуратурата за случилото се засега е, че 6-годишното дете неволно е стреляло.

От ГЕРБ вече поискаха Влайков да подаде оставка като председател на Общинския съвет и общински съветник. Партията на Бойко Борисов изключи Влайков от редиците си.

 

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес