Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Убийството на Татяна Стоянова доказва, че човешкият живот е изгубил своята стойност

24 януари 2015, 12:02 часа • 20095 прочитания

Все още остава неясна причината за извършеното убийство на Татяна Стоянова, като има две основни версии, които се оформят в общественото пространство, от една страна, версията за лични мотиви, а от друга – заради статуса на убитата в управлението на общината, каза в интервю за Радио „Фокус“ – Пазарджик Илия Джамбазов, социолог от Пазарджик.

По думите му, това е поредното убийство, което доказва, че човешкият живот е изгубил своята стойност, а нравствената тъкан на обществото е разкъсана.

„Имаме убийство на човек, който е едва на 34 години, а това е възрастта, когато се очаква да тръгне нагоре и тогава нейният живот е прекършен. По-страшното е, че в страната има лавина от убийства, както и няколко самозапалили се хора. Обществото е много болно и то не може да намери решение за своите проблеми чрез официалните институции, затова излиза да протестира, демонстративно се самоубива или наказва чрез различен вид екзекуция. Съвременният българин не може да намери справедливост и не може да разчита на държавата да го защити“, каза още Джамбазов.

Социологът се аргументира и с това, че всеки вижда това, което иска да види и всеки има достатъчно аргументи да защити версията, която е най-близка до неговото съзнание. „Истината е, че си отиде един млад човек. А като цяло държавата не може да гарантира живота и спокойствието на гражданите си“, уточни Джамбазов.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес