Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Убиецът на момичето от Бургас може да се окаже невменяем

22 август 2017, 17:06 часа • 2068 прочитания

Назначена е съдебно-психиатрична експертиза на 15-годишния Иван, обвинен за убийство на 11-годишното момиче в кв. „Меден рудник“. Това каза пред журналисти адвокат Камен Кънев, предаде „Фокус“. Според защитата на Иван, момчето е имало проблеми, които произхождат от начина на неговото възпитание. По време на разпитите той е отговарял на конкретни въпроси с думите „не знам“.

„Най-малкото самото обстоятелство, че е извършено такова престъпление говори за това, че в тази личност има нещо, което не е съвсем наред. Има нещо, което е сбъркано и то е в резултат на начина на възпитание, начина на мислене“, каза още Камен Кънев.

Окръжният съд в Бургас остави момчето в ареста.

Припомняме, че 11-годишно момиче бе открито мъртво в асансьор на жилищна сграда в кв. „Меден рудник“ в Бургас на 21 август. За престъплението е задържано 15-годишният Иван. Мотивът е скарване между двамата за това къде да пушат наргиле. Заподозреният и жертвата са се познавали чрез социалните мрежи от няколко седмици, разменили са си телефонните номера, последвала е среща, като се е стигнало до това умишлено престъпление.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес