Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тримата охранители от Гранд мол Варна остават в ареста заради убийство

19 март 2015, 16:45 часа • 42674 прочитания

Ангел Николов (24г.), Красимир Димитров (22г.) и Цветан Маринов (19 г.), които са заподозрени за убийството на 52-годишния Нягол Петров в Гранд мол във Варна, ще търпят най-тежката мярка за процесуална принуда "задържане под стража", определена от Варненския окръжен съд (ВОС).

Тримата охранители са привлечени като обвиняеми за съучастие в убийство, извършено по хулигански подбуди, с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин. Законът квалифицира това престъпно деяние като тежко, умишлено престъпление, което се наказва със затвор от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. 52-годишният Нягол е бил малтретиран с неоправдана жестокост на 14 март тази година в района на големия търговски център във Варна, смята обвинението.

За да определи най-тежката мярка за неотклонение днес ВОС се съобрази със събраните в хода на разследването гласни и писмени доказателства. Сред тях е съдебно-медицинската експертиза, разказите на очевидци на престъплението и фотоалбуми. Преценката им категорично обосновава предположението, че всеки един от тримата е извършител на престъпното деяние, за което е привлечен като обвиняем. Предстои извършването на множество процесуално следствени действия, които ще установят степента на участие на всеки един от младежите в жестокото убийство и ще се прецизира квалификацията на деянието. За ВОС е безспорен изводът, че независимо от чистото им съдебно минало, ако са на свобода Ангел, студентът от ИУ във Варна Красимир и Цветан може да укрият или да извършат други престъпления. Основанията за това твърдение се съдържат не само в тежестта на наказанието, но и във факта, че в хода на следствените действия са събрани доказателства, че в смяната на тези охранители в Гранд Мол Варна има и други пострадали хора от неоправданата агресия и жестокост на обвиняемите.

Обжалване на мярката ще бъде разглеждано на 24 март, от 10:00 часа.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес