Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тайник в мазе със златни пендари откриха при акция срещу "ало измамници"

31 август 2019, 14:35 часа • 8235 прочитания

Тайник в мазе със златни пендари, телефони, скрити в стена и SIM карти в дистанционно за телевизор - това са част от доказателствата, които прокуратурата е събрала при мащабната акция срещу „ало” измамници в град Левски, информира Нова телевизия.

Всички 8 задържани при операцията, провела се в петък, са криминално проявени и осъждани - за измами, кражби и шофиране без книжка. След вчерашния арест са им повдигнати обвинения.

Пари от жертвите на телефонните измами арестуваните вземали като се представяли за служители на МВР, търсещи съдействие от хората.

"Групата е действала от началото на 2018 г. Жертвите са предимно възрастни хора или лица, които току-що са навършили пълнолетие. Един от участниците в групата е създал профил във Facebook под името Васко Богатия. Ежедневните разходи на всеки един от задържаните надвишават минималната пенсия в България. Затова, в качеството им на физически лица, им е наложена и данъчна ревизия.", каза Сийка Милева, говорител на Специализираната прокуратура.

По данни на полицията през първите 7 месеца на 2019 г. има тенденция към намаляване броя на телефонните измами, като за този период те са 459 - с 33% по-малко спрямо същия период на предходната година.

Снимка: Архив

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес