Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Съдът ще решава при затворени врати дали Доган да свидетелства срещу Енимехмедов

25 ноември 2013, 16:21 часа • 13513 прочитания

Експертизата относно психическото състояние на почетния председател на ДПС Ахмед Доган и заключенията по нея ще бъдат разгледани от Софийски градски съд при затворени врати.

Причината заседанието да стане закрито е норма от Наказателно-процесуалния кодекс. Според съда в експертизата има лична информация относно живота на Ахмед Доган и тя не може да става обществено достояние.

По информация на „24 часа” психиатърът, който се занимава експертизата, се казва Игнат Петров. Той ще бъде изслушан и едва след това ще се реши дали Доган да бъде заличен като свидетел или не в делото срещу Октай Енимехмедов.

Днес Доган не се яви в съда по време на поредното заседание по делото срещу Енимехмедов. Това е поредно неявяване, като за пореден път почетният председател на ДПС представя болничен лист. На заседанието не се яви и Христо Бисеров, който също трябваше да свидетелства.

Октай Енимехмедов е обвинен в опит за убийството на Ахмед Доган. На 19 януари, по време на националната конференция на ДПС, той опита да стреля с газов пистолет срещу Доган. Оръжието обаче засече, а след това НСО и делегати на конгреса повалиха нападателя. Ако Енимехмедов бъде признат за виновен в опит за убийство, може да получи присъда от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес