Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сестрата на жертвата от Костенец: Стоян я дебнеше, влизал е тайно в дома й

11 май 2019, 09:00 часа • 10534 прочитания

Целият ресурс на полицията е вдигнат на крак за издирването на заподозрения в убийството в Костенец - Стоян Зайков. Градът е под полицейска обсада, съобщава НОВА ТВ. Освен униформени, в издирването участват и цивилни полицаи. Последната информация за Зайков е, че е лежал в затвора с обвинение за хулигански прояви и кражби. В последните години не е имал такива прояви, казват жители на Костенец.

Към момента се изключва възможността да е имало любовен триъгълник. Заедно с него в къщата на дядо му е живяло и детето му, което в петък сутринта разбира, че Стоян не се е прибирал през нощта и на път за училище минава през дома на майка си. Когато отива в къщата, 15-годишното момче намира следи от кръв и веднага се обажда на леля си. Незабавно сестрата на жертвата подава сигнал. Безжизненото тяло на 38-годишната Милена Шишкова е открито на 15-20 метра от жилището й с огнестрелни рани в главата.

Към момента е ясно, че в рамките на две години Стоян и жена му са се събирали и разделяли няколко пъти, но друг мъж не е имало. Сестрата на убитата разказва, че Зайков я е преследвал. Жертвата е разказвала, че той я е дебнел и е влизал тайно в нейната къщата. От полицията подчертават, че мъжът е криминално проявен и казват, че ако скоро няма резултат от издирването, се обмисля идеята да се ползва хеликоптер, който да облети района.

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес