Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Само изпитващи се сдобиха с обвинения за корупцията в ДАИ

10 юни 2017, 17:22 часа • 9181 прочитания

Шестима от задържаните по подозрение за корупция изпитващи от Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” получиха обвинения.

В петък беше съобщено, че зад решетките са над дузина служители на агенцията и шефове на столични автошколи, които заедно с тях са се уговаряли за по-лесно минаване на практическия шофьорски изпит за тези курсисти, които си платят.

До обвинения обаче се стигна само срещу Емил Михайлов, Венцислав Георгиев, Николай Стоилов, Георги Младенов, Атанас Тодоров и Данчо Драганов. Всички те са изпитващи и са обвинени за участие в организирана престъпна група. Един ще отговаря и за подкуп, съобщи bTV.

Заради акцията в ДАИ, в четвъртък и петък шофьорски изпити в София нямаше.

По-рано днес и премиерът Бойко Борисов коментира темата.

"Арести и да влизат в затвора. Сега ще правя съвещание в МВР във връзка с административната реформа, особено в службите на КАТ. Има много субективни причини - нямали компютри, сгради, хартия, сайт. Извикал съм 15-20 началника, и от данъчните и финансите. Надявам се в най-скоро бъдеще тези бележки и номерца, които се взимат и хората чакат с дни, ще ги ликвидираме“, заяви Борисов.

Според вицепремиера Томислав Дончев още в следващите дни ще се предприемат мерки за намаляване на административната тежест в Пътна полиция.

 

 

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес