Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Противоречиви сигнали коя всъщност е била Татяна Стоянова

14 януари 2015, 08:28 часа • 46538 прочитания

Татяна Стоянова беше известен човек в Пазарджик и важен фактор в общината. Така че това убийство засегна много града, заяви журналистът от „24 часа” Любо Илков.

Бивши и настоящи общински съветници в Пазарджик, предимно от БСП, поискаха бързо разкриване на убийството. Те заявиха пред Нова телевизия, че Стоянова не е вземала решения по отношение на бюджетирането и строителството в града. Нейната работа била свъзана с координацията на отделите в общината и във връзките с медиите, твърдят политиците.

На въпрос дали в Община Пазарджик се вихрят скандали и дали има сигнал за случай като „Белведере”, за което вчера о.з. генерал Атанас Атанасов говори, общинските съветници от ГЕРБ казаха, че нямат такава информация. В комисията за борба с корупцията в общината не е подаван такъв сигнал, уточниха те. Припомняме, че Атанасов заяви, че става въпрос за „кражба на фирма от строителния бранш по схемата, по която пострада „Белведере”.

Има ли яснота дали трите охранителни камери в района на местопрестъплението са заснели нещо – и на този въпрос засега отговор няма.

Междувременно депутатът от БСП и бивш общински съветник в Пазарджик Димитър Димитров категорично заяви, че Татяна Стоянова е била сянка на кмета Тодор Попов. Така той на практика обори внушението, че Стоянова всъщност не била толкова важна. Димитров даде и пример – при гласуване за смяна на статута на паркинг, двама общински съветници от ГЕРБ гласуват против. Тогава се намесва Стоянова, която директно, пред цялата зала, ги нахоква и те сменят гласа си. Решението е обжалвано пред съда и продажбата на паркинга впоследствие е блокирана. Предполагам, че този паркинг е трябвало да бъде продаден на ниска цена на определена фирма, заяви Димитров. Ощетена от сделката „мисля че е юридическа кантора „Петков”, добави той.

Ако човек се вгледа по-внимателно, едва ли няма да открие, че при Стоянова има размиване между официални доходи и стандарт на живот. Същото се отнася и до г-н Тодор Попов, който си вдигна истински палат, заяви Димитров.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес