Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прокуратурата: Задържаният за убийството на Удо Ланге е бил в лични и служебни отношения със съпругата му

15 август 2022, 11:37 часа • 2081 прочитания

Има задържан за извършеното деяние. Има достатъчно събрани доказателства, че същия е съпричастен към него. Същият е задържан за срок до 72 часа и предстои документално вече внасяне на искане за постоянна мярка. Това съобщи ст. комисар Павел Млеканов, директор на ОДМВР - Перник по време на брифинг.

Той бе по повод действията по разследване по воденото досъдебно производство за умишлено убийство в село Кладница. Actualno.com припомня, че на 11.08.2022 г. в селото бе открито тялото на гражданина на Швейцария Удо Ланге, постоянно пребиваващ в България. В хода на разследването са извършени огледи на местопроизшествието, проведени са разпити на свидетели, иззети са записи от камери за видеонаблюдение, направена е аутопсия от съдебен лекар, назначени са експертизи.

От прокуратурата уточниха, че мъжът е задържан в жилището му и че той е адресно регистриран в град София.  Стана ясно още, че задържаният и съпругата на пострадалия са в лични и служебни отношения. От държавното обвинение обясниха още, че към момента доказателствата сочат, че задържаният е извършител и се работи по установяване на съпричастие и на други лица. 

Случайно ли е убийството на швейцарският бизнесмен? Четете ТУК. 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес