Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Приближен до Цветан Василев адвокат е с гаранция от 150 000 лева

23 юли 2020, 12:29 часа • 3653 прочитания

150 000 лева гаранция - това е окончателното решение на Апелативния специализиран наказателен съд по делото срещу един от приближените до банкера Цветан Василев адвокати - Лазар Карадалиев.

На първа инстанция гаранцията беше тройно по-малко, но в крайна сметка беше увеличена до сериозен размер. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Карадалиев отиде на съд по обвинение за пране на пари. Специализираната прокуратура съобщи официално, че повдига обвинения за пране на пари на трима столични адвокати и служител в адвокатска кантора, като обвинението касае организирана престъпна група. "Събраните до момента доказателства сочат, че групата е действала от 2014 година. За користните си цели участниците използвали контролирани от тях юридически лица, регистрирани на подставени лица в България, както и в офшорни зони – разполагащи с открити сметки в български банки. Пълномощници на тези фирми теглили или нареждали преводи по определени сметки на средства, придобити от престъпна дейност", обясни прокуратурата.

Какво каза самият Карадалиев за това - припомнете си ТУК!

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес