Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Повдигнато е обвинение на мъжа, ранил полицаи с бомбичка на мача Левски-ЦСКА

22 април 2018, 12:16 часа • 2660 прочитания

Лицето е задържано за 72 часа, мярката изтича в понеделник. Прокурорът ще иска налагане на постоянна мярка „задържане под стража“. Това каза на брифинг в Съдебната палата градският прокурор Емилия Русинова във връзка с инцидента на мача Левски-ЦСКА на 18 април, при който полицейска служителка беше ранена с бомбичка, а нейн колега също пострада, предаде агенция "Фокус".

Повдигнато му е обвинение за тежка телесна повреда по хулигански подбуди. Наказанието за това престъпление е от 5 до 15 години“, заяви Русинова. „Установени са множество свидетели, които дават показания за поведението му след извършване на деянието“, посочи прокурорът. „Към момента според събраните данни, дрехите, бомбата и маската са му дадени от непознато за него лице“, обясни прокурор Русинова.

Задържаният вчера се яви в СДВР с адвокат, направи пълни самопризнания. Това каза директорът на СДВР старши комисар Ивайло Иванов. „Първите му думи бяха, че съжалява за стореното“, посочи той. „За нас задържаният беше известен като фен на Левски, който посещава футболни срещи“, коментира Ивайло Иванов. „Близък е до ядрото на агитката на Левски“, обясни старши комисарят и допълни, че лицето не е осъждано.

 

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес