Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Полицията съветвала роднини на прегазено дете да не разгласяват случая пред медиите

04 октомври 2018, 09:30 часа • 3589 прочитания

Жителите на село Търнак (близо до Бяла Слатина) блокираха пътя на селото, в знак на протест заради инцидент, при който мъж, управлявал джип, е прегазил 11-годишно момиче. Детето е настанено в плевенската болница с фрактура на черепа и опасност за живота. Близките на детето споделиха, че  лекарите им казали да се готвят за най-лошото.

По думите на близките на момичето шофьорът е бил пиян. Те са категорични, че детето не е пресичало улицата, а джипът нямал никакъв спирачен път. На мястото на инцидента в деня на катастрофата е пристигнала една патрулна кола. Полицаите са отчели 1,48 промила алкохол у водача, според роднините на детето обаче той е бил много пиян.

Близките казаха, че полицаите ги посъветвали да не разпространяват информация в медиите, тъй като се водело досъдебно производство: "Нищо никъде не казвайте, мълчете. Колкото повече раздухвате случая, толкова по-зле".

Според полицаите медиите пишели глупости и пречели на разследването. Разговорът е записан на видео от роднините на пострадалата, съобщи bTV.

На въпрос кой е човекът, причинил катастрофата, кметът на село Търнак каза: "Ако е същият, го познавам. Изпълнителен директор на фармацевтични заводи "Милве".

Преди минути на мястото на протеста е дошла полиция, която да разгони протестиращите. Хората недоволстват: "Като стана катастрофата, дойде една патрулка, сега са няколко".

Припомняме, че на 2 октомври малко преди 20:00 ч. 59-годишен пиян шофьор блъсна 11-годишно дете в белослатинското село Търнак. Мъжът е бил задържан за 24 часа, образувано е бързо досъдебно производство.

В момента 59-годишният шофьор вече е пуснат на свобода. От полицията обясниха, че имат правомощия за задържане само до 24 часа, а прокуратурата не е удължила мярката.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес