Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Отново претърсват офиси на Миню Стайков в акция за измами с европари

02 май 2019, 15:10 часа • 1700 прочитания

Специализираната прокуратура разследва съвместно с МВР и ДАНС измами със средства от европейски фондове. Акцията е на територията на София, Пловдив, Сливен, Карнобат и Бургас.

Полицейските служители и представителите на Специализираната прокуратура извършват проверка в офиса на бизнесмена Миню Стайков в центъра на Карнобат. Проверката е започнала в 8 часа тази сутрин, предаде БНР.

Петима са униформените полицаи, които участват в акцията, с тях има и представители на Специализираната прокуратура

От общината са осигурили две поемни лица, които наблюдават претърсването на помещението. По непотвърдена информация в момента се проверяват и се изземват документи и проект, финансиран по програмата на ЕС "Млад фермер".

Служителите в този офис в центъра на Карнобат се занимават предимно с изкупуване на земеделска земя, разказаха жители на града.

Стайков е в следственият арест от септември миналата година. Той е с повдигнато обвинение за ръководене на престъпна група за държане и продажба на цигари без акцизен бандерол, данъчни престъпления и пране на пари.

Акцията срещу евентуални злоупотреби с европари идва в разгара на скандала с къщите за гости, които са обект на проверка на прокуратурата, МВР и земеделското министерство.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес