Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Осем месеца затвор условно за ученика, ударил учител с дървен кол

13 октомври 2017, 14:02 часа • 888 прочитания

Ученикът, ударил с дървен кол свой учител в Садово, беше признат за виновен за деянието си. Той получи 8 месеца затвор, но с 2 години изпитателен срок.

Срещу Атанас Георгиев има и пробационна мярка - за срок от 2 години той трябва периодично да се среща с държавен служител. С оглед постановената присъда, съдът измени първоначално взетата спрямо подсъдимия Атанас Георгиев мярка за неотклонение в по-лека такава "под надзор на инспектор Детска педагогическа стая".

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд – Пловдив в 15-дневен срок.

Предисторията

Георгиев удари учителя по английски език Антон Велков. Причината според гледната точка на учителя - той опитал да въведе ред, след като Атанас и негови приятели се забавлявали и отваряли по време на час вратите в Професионалната гимназия по селско стопанство в Садово. Последвал скандал, завършил с удар.

Версията на приятел на Атанас - Васил Велков, е друга. По думите му Велков отдавна ги тормозел, наричал ги "цигани" и "мангали". В случая Атанас реагирал заради трупано дълго негодувание, макар че самият Васил каза, че това не е правило. По думите му, той опитал да спре Атанас.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес