Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Окончателно: Случаят "Борислава Латинова" се прекратява

05 ноември 2014, 16:31 часа • 38431 прочитания

Случаят със студентката Борислава Латинова, която обвини полицайка от 4-то РПУ в тормоз, намери своя край. Софийската районна прокуратура прекрати проверката срещу служителите на реда.

Според заключенията на обвинението твърденията на Латинова не са доказани и няма доказателства за повдигане на обвинения.

В хода на проверката са снети обяснения на посочените от Латинова очевидци на случая, които се различават в значителна степен от твърденията на жалбоподателката. Последните не споменават за грубо отношение и бъркане под бельото на Латинова от страна на полицейския служител Нели Върбанова. Твърденията на жалбоподателката се опровергават и от изготвената видео-техническа експертна справка.

Заради Латинова имаше организиран протест пред 4-то РПУ, като покрай историята излязоха много пикантни подробности. Една от тях беше, че тя е лъгала, защото не е искала баща ѝ да разбере, че се среща с криминално проявен и лежал в затвора в Италия за наркотици младеж. На 17 октомври вечерта тя е била с него и още двама души, когато са спрени за проверка от служители на реда.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес