Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Над 100 загинали по пътищата от началото на годината

13 март 2015, 08:57 часа • 6595 прочитания

От началото на тази година има вече 102-ма загинали от катастрофи по българските пътища. Това е с шест повече, отколкото по същото време на миналата година, когато имахме рекорд, заяви експертът по пътната безопасност комисар Алекси Стратиев.

Стратиев споделя идеята виновници за изключително тежки катастрофи да бъдат подлагани на терапия – да им се излъчват задължително филми с ужасяващи кадри на жертви на пътни катастрофи. Преди време у нас имаше излъчване на такива филми пред млади шофьори. Такива кадри трябва да се показват и на хора, които си възстановяват контролни точки в шофьорските книжки, смята комисарят.

Според полицая трябва да има изцяло нов Закон за движение по пътищата. Той одобри връщането на мобилните камери на пътя.

Коментарът на комисаря дойде и след тежката катастрофа в София, когато линейка катастрофира, докато откарваше единствения оцелял от изключително тежка катастрофа. От КАТ смятат, че шофьорът на линейката е имал вина, въпреки че е карал в специален режим на движение.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес