Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мъжът, ритнал възрастната жена в Бургас, може да се окаже невменяем

17 май 2017, 14:10 часа • 6634 прочитания

Повдигнаха обвинение срещу мъжа, ритнал брутално в гърба възрастна жена на спирка в Бургас, съобщиха от МВР Бургас.

Полицаите работят по досъдебно производство под надзора на Районна прокуратура – Бургас, образувано по случая от 9 май. Установено е, че извършителят - Живко Кючуков - е наранил жената по хулигански подбуди – престъпление по чл.131, ал.1, т.12, вр.чл.129, ал.1 от НК.

Назначена му е съдебно-психиатрична експертиза, тъй като има данни, че мъжът страда от психическо заболяване. Към момента той е приведен за лечение в Центъра за психично здраве – Бургас. Предстои да бъде изяснено, дали е вменяем и може ли да бъде привлечен към наказателна отговорност.

Назначена е съдебно-медицинска експертиза на пострадалата. От мястото на инцидента са иззети камери, записали инцидента, и е назначена техническа експертиза. По случая са разпитани множество свидетели – очевидци. Работата по случая продължава.

Припомняме, че бруталното нападение на 9 май над жената беше заснето на автобусна спирка в Бургас. Охранителна камера е записала как млад мъж със здраво телосложение рита силно в гръб възрастна жена и тя пада на тротоара. Кадрите разпространи бургаският сайт „Флагман”.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес